Magyar szakács és cukrász páros a malajziai világdöntőben

Kedden megérkezett a World Association of Chefs Societes (WorldChefs) kuala lumpuri kongresszusára a magyar delegáció, amelynek tagjai szerdán már munkához is láttak.

A világdöntőn a magyar színeket szakácsok és cukrászok is képviselik – ők részt vettek a versenyzői eligazításon, és előkészültek az esti gálavacsorához, amelyet Magyarország Kuala Lumpur-i nagykövetsége adott a meghívott diplomatáknak. Az eseményen turisztikai és gasztronómiai szakemberek, diplomaták vettek részt. A résztvevőket Káli Attila nagykövet, Soltész Levente konzul, Barabás Zoltán, a Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség alelnöke és Pilar Palma, a Berjaya University operatív igazgatója köszöntötte. A magyar szakácsok és cukrászok Volenter István vezetésével fantasztikus menüsort varázsoltak a vendégek asztalára, akik a vacsora végén elragadtatással beszéltek a magyar ételekről és borokról.

Még délelőtt a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség alelnöke, Barabás Zoltán pedig a Berjaya egyetemen tartott előadást a Tokaji borokról. Az előadáson, amelyet a Berjaya egyetem és a kuala lumpuri magyar nagykövetség szervezett, a résztvevők maguk is meggyőződhettek arról, hogy a Tokaji valóban a magyar gasztronómia egyik csúcsa. Barabás Zoltán azt mondta: a mai találkozás a maláj gasztronómiai szakemberekkel segíthet abban, hogy még többen megismerjék a magyar borok, ezen belül is a Tokaji Aszú nemes és egyedi ízvilágát.

Helyi idő szerint péntek reggel 7.15-kor (magyar idő szerint 01.15-kor) kezdi meg Adamek Balázs séf és Murányi Mercédesz commis a versenyzést, melynek keretén belül 5 órájuk van arra, hogy elkészítsék 4 fogásos fine dining menüjüket, melyet a megadott kötelező alapanyagokra építettek fel és hónapokon át gyakoroltak. Az első tálalást követően fél óránként érkeznek majd a fogások. Az eredmények pedig majd a szombat esti gálavacsorán derülnek ki, és adják át a díjakat a világ minden pontjáról kongresszusra érkezett közel 2000 fő delegált előtt.

Az izgalmak azonban nem érnek ezzel véget, hiszen szombaton a szintén világdöntőbe jutott magyar cukrász párosért is szurkolhatunk. Szombat reggel Maczák Anna cukrász séf és Marosi Mónika commis mutatkozik be a világ előtt.

Forrás: Vendég & Hotel


Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai

Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai 

A két borválogatás ezúttal az olasz Veneto, illetve a magyar Villány lankáin termett szőlőkből készült.
Itt a vége: megtiltják az energiaitalok fogyasztását 18 év alatt

Itt a vége: megtiltják az energiaitalok fogyasztását 18 év alatt 

Tizennyolc év alattiaknak tilos lesz energiaitalt eladni – erről tárgyalt csütörtökön a parlament.
Első ízben adták át a Sakura-díjat

Első ízben adták át a Sakura-díjat 

A Toyota elvei mentén tüntetik ki a legkiválóbb magyar vendéglátókat
Érkezik a Mere? Minden, ami eddig tudható az orosz diszkontláncról

Érkezik a Mere? Minden, ami eddig tudható az orosz diszkontláncról 

Hogyan terjeszkedik Európában a hard diszkontlánc? Miben más a többi diszkonttól, mitől sikeres? Miért fontos számukra a magyar piac?

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.