hirdetés

Magyar szakács és cukrász páros a malajziai világdöntőben

Kedden megérkezett a World Association of Chefs Societes (WorldChefs) kuala lumpuri kongresszusára a magyar delegáció, amelynek tagjai szerdán már munkához is láttak.

hirdetés

A világdöntőn a magyar színeket szakácsok és cukrászok is képviselik – ők részt vettek a versenyzői eligazításon, és előkészültek az esti gálavacsorához, amelyet Magyarország Kuala Lumpur-i nagykövetsége adott a meghívott diplomatáknak. Az eseményen turisztikai és gasztronómiai szakemberek, diplomaták vettek részt. A résztvevőket Káli Attila nagykövet, Soltész Levente konzul, Barabás Zoltán, a Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség alelnöke és Pilar Palma, a Berjaya University operatív igazgatója köszöntötte. A magyar szakácsok és cukrászok Volenter István vezetésével fantasztikus menüsort varázsoltak a vendégek asztalára, akik a vacsora végén elragadtatással beszéltek a magyar ételekről és borokról.

Még délelőtt a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség alelnöke, Barabás Zoltán pedig a Berjaya egyetemen tartott előadást a Tokaji borokról. Az előadáson, amelyet a Berjaya egyetem és a kuala lumpuri magyar nagykövetség szervezett, a résztvevők maguk is meggyőződhettek arról, hogy a Tokaji valóban a magyar gasztronómia egyik csúcsa. Barabás Zoltán azt mondta: a mai találkozás a maláj gasztronómiai szakemberekkel segíthet abban, hogy még többen megismerjék a magyar borok, ezen belül is a Tokaji Aszú nemes és egyedi ízvilágát.

Helyi idő szerint péntek reggel 7.15-kor (magyar idő szerint 01.15-kor) kezdi meg Adamek Balázs séf és Murányi Mercédesz commis a versenyzést, melynek keretén belül 5 órájuk van arra, hogy elkészítsék 4 fogásos fine dining menüjüket, melyet a megadott kötelező alapanyagokra építettek fel és hónapokon át gyakoroltak. Az első tálalást követően fél óránként érkeznek majd a fogások. Az eredmények pedig majd a szombat esti gálavacsorán derülnek ki, és adják át a díjakat a világ minden pontjáról kongresszusra érkezett közel 2000 fő delegált előtt.

Az izgalmak azonban nem érnek ezzel véget, hiszen szombaton a szintén világdöntőbe jutott magyar cukrász párosért is szurkolhatunk. Szombat reggel Maczák Anna cukrász séf és Marosi Mónika commis mutatkozik be a világ előtt.

(forrás: Vendég & Hotel)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai