Megkezdődött az őszi Országos Étterem Hét

Több mint 100 közép- és felső kategóriás étterem várja az érdeklődőket hétfőtől országszerte az Országos Étterem Héten, ahol kedvezményes áron kóstolhatók háromfogásos menüsorok, a magyar éttermek különleges fogásai.

A 13. alkalommal megrendezett Országos Étterem Héten ismét a legkülönfélébb ízvilágokat felsorakoztató éttermek vesznek részt: a tradicionális magyar fogásokon túl az igazi ínyencek megkóstolhatják például az olasz, a francia, az amerikai, az ázsiai vagy akár a grúz konyha jellegzetességeit is. A hagyományostól eltérő alapanyagok között néhány étterem kínálatában megtalálható lesz például a fürj, az Angus marha, a szarvas nyak, illetve még a cápahús is.

Összesen 114 közép- és felsőkategóriás étterem kínálja 3300 forintos áron 3 fogásból álló menüsorát. A vendéglátóhelyek közül néhány felsőkategóriás és gourmet étteremnél 4900 forintos áron érhetőek el az erre az alkalomra összeállított menüsorok.

A program iránti fokozott érdeklődés miatt több étterem teltházas, de korlátozott számban újabb helyeket szabadítottak fel a www.etteremhet.hu weboldalon előzetesen asztalt foglaló vendégek számára. A vendéglátóhelyeken limitáltak a helyek, foglalni kizárólag a weboldalon lehet. A legutóbbi, tavaszi fordulóban rekordszámú, 26 ezer vendég vett részt az egyhetes kulináris programban, és a résztvevők 5 pontos skálán 4,59 pontra értékelték a vendéglátóhelyek teljesítményét.

Az egyhetes program szervezőinek célja, hogy felhívják a figyelmet a magyar konyha sokszínűségére, illetve hogy az egyedi áron kínált menükkel olyanokat is mozgósítsanak, akik csak ritkán vagy sosem járnak étterembe. A DiningCity.com által szervezett program ötlete New Yorkból indult, és Belgium, Luxemburg, Ausztria, Olaszország, Kína és Szingapúr után 2011 óta Magyarországon évente kétszer is megszervezik.

Forrás: Vendég & Hotel


Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.