Megnyitott a 36 Bisztró

Célja, hogy egészséges és természetes alapanyagokból friss és finom ételeket készítsen, egyszerre kínáljon kompromisszummentes és pénztárcabarát megoldásokat az ételallergiával vagy érzékenységgel élő és egészségtudatos vendégei számára, s így legyen egy olyan budapesti étterem, ahol senkinek nem kell úgy éreznie, hogy egy egészségügyi probléma, diéta vagy akár csak személyes elvei miatt „kilóg“ a társaságból.

Az étlap megálmodója Mattheisen Mária, táplálkozási szakértő és Magyarország első juice terapeutája, aki hisz benne és az ínycsiklandó ételkínálattal pedig be is bizonyítja, hogy az egészséges összetevők nem válogatnak: a „nem mentes“ igényű vendégeknek is mennyei ízélvezeteket tartogatnak a Mária által megalkotott receptek, melyeket az étterem séfjei, Horváth Ferenc és Lólé Márió emeltek éttermi színvonalúvá.

A kínálat „kiegyensúlyozott ételei“ a főbb összetevők, köztük a szénhidrát vagy a fehérje bevitelét ideális egyensúlyban tartják, ezen kívül mellőzik az tejtermékeket, a glutént, a szóját, a főzőolajat, a kukoricát, a cukrot és természetesen a tartósítószereket is. Akik pedig napközben mégis a hagyományos fogásokból álló ebéd mellett tennék le a voksukat, választhatják napi business menüt is, amely ugyancsak egészséges alapanyagokból születik.

Az étteremben található cukrászdának és kávézónak, valamint széles kínálatának köszönhetően a különféle ételallergiával, érzékenységgel rendelkező vagy diétázó vendégek az édes csábításoknak is engedhetnek: itt a cukor-, glutén-, laktóz-, tej- és tojásmentes, vegán és paleo igények kielégítése mellett, a desszertálmok is valóra válnak, nem beszélve a friss juice-okról, amelyek a nap bármely szakát képesek bünetlenül megédesíteni.

A bisztró másik erősségét a kulturális és szórakoztató programok jelentik, köztük például a zenés estek vagy borkóstolók. A 36 Bisztró kialakításánál a tulajdonosok egyúttal arra is törekedtek, hogy egy olyan lendületes, családbarát környezetet teremtsenek, ahol egész nap, a reggelitől a vacsoráig maximálisan ki tudják szolgálni az Óbudán, valamint a környéken élőket és dolgozókat.

Forrás: Turizmus Online


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.