hirdetés

Megvan a jegy Lyon-ba: a magyarok ott lesznek a Bocuse d'Or döntőjében

Biztosította helyét a magyar csapat a Bocuse d’Or lyoni döntőjébe: Veres Istvánék a 9. helyen végeztek a tallinni Európai Válogatón.

 

hirdetés

Október 15-16-án lezajlott a Bocuse d’Or Európai Válogatója az észtországi Tallinnban. Veres István és a magyar csapat egy rendkívül erős mezőnyben a biztos továbbjutó 9. helyen végzett.

Ilyen európai döntő még sosem volt

Minden idők egyik legrendhagyóbb Bocuse d’Or-a zajlott le az elmúlt két napban, amelyet a nagyközöség bevonása nélkül, az időpontokat kétszer is elhalasztva rendeztek meg. Mindenki, aki ott volt, egyet ért abban, hogy óriási öröm, hogy sikerült biztonságosan lebonyolítani ezt a fontos eseményt, és együtt ünnepelhetett a szakma egy ilyen kritikus időszak kellős közepén.

Felkészülés: három hónapra felfüggesztve

A magyar csapat a tavaszi megszorítások előtt már gőzerővel készült a hústémával, azonban a karanténhelyzet beálltával felfüggesztette a felkészülést három hónapra. A haltéma kötelező alapanyaga is a várthoz képest két hónappal később derült ki, június elejétől azonban a csapat visszatérhetett a Hungexpo területén található Bocuse d’Or versenykonyhába, és folytatódott a felkészülés, ekkor már a haltémával is, amelynek fő alkotóeleme az afrikai harcsa lett. Veres István séf, Molnár Bence commis és Volenter István coach minden héten hat napot készült a versenyre. A magyar csapat elnöke ezúttal minden idők legsikeresebb magyar versenyzője, Széll Tamás volt, aki ebből kifolyólag a kóstolózsűriben is helyet kapott, hogy képviselje Magyarországot.

Fürj és afrikai harcsa 

A Bocuse d’Or versenyen a csapatoknak a szokott módon két ételt kellett elkészíteniük 5 óra 35 perc alatt. A hústéma a fürjre, a haltéma az afrikai harcsára épült.

A rendkívüli helyzetre való tekintettel négy csapat is visszamondta a szereplést, mert helyzetük nem tette lehetővé a lehető legkomolyabb felkészülést. Így a mai napon 16 csapat közül tíz jutott tovább a lyoni döntőre. A világdöntő időpontja is változott, hiszen az eseménynek otthont adó SIRHA is a szokásos január végi időpont helyett május végén, június elején kerül majd megrendezésre.

Magabiztos skandináv győzelem

Veres Istvánék versenyzése közben minden a tervek szerint alakult, magabiztosan, fantasztikus csapatmunkában dolgoztak. A zsűri összefoglalója szerint elképesztő magas színvonalú volt a mezőny, és megint kiderült: a skandinávokat nagyon nehéz letaszítani a Bocuse trónról.

A hír tehát hivatalos: irány Lyon!

 

Helyezések és különdíjak:

3. helyezés: Svédország

2. helyezés: Dánia

1. helyezés: Norvégia

A legjobb commis: Finnország

A haltányérnak járó különdíj: Izland

A legjobb hústálnak járó különdíj: Franciaország

(forrás: Bocuse d'Or)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Utazási irodásként miképp készülnek a majdani esetleges nyitásra?

Kiadónk társoldalai