Mesterkurzusok a szüret kezdetén

A második Vino Kóstoló Ünnepen, amelyet augusztus 24-én és 25-én rendeznek meg a város legkedveltebb sétálóutcáján található egri Érseki Palota udvarán, bor- és gasztronómiai kiállítók, valamint kultúrprogramok és koncertek várják az érdeklődőket. A programmal egyben a szüret kezdetét is ünnepli a borvidék. Idén az egriek mellett a Tokajból érkező vendégpincészetek borai is várják az érdeklődőket. 

Nagy Egri Mesterkurzus

A rendezvény egyik kiemelkedő programja lesz a Nagy Egri Mesterkurzus, amin nyolc pincészet ritkán kóstolható csúcsborait mutatják be az egri Érseki Palota különtermében. Ezek a fajtaborok és házasítások a borvidék legjobb dűlőiből származnak, és a legnagyobb körültekintéssel és figyelemmel, megalkuvás nélkül készítették el őket a borászok. A mesterkurzuson az Egri Borműhely borászai személyesen vallanak arról, mi tesz egy bort komollyá, felejthetetlenné számukra.

Augusztus 24-én, pénteken délután a Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, a Gál Tibor Pincészet, a Juhász Testvérek Pincészete, a Petrény Winery, a Soltész Pince, a St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet, a Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok, valamint a Tóth Ferenc Pincészet legszebb tételeit kóstolhatják a vendégek.

Kékfrankos Mesterkurzus

Augusztus 25-én, szombaton délután pedig az Egri borvidék egyik kiemelt szőlőfajtáján, a kékfrankoson lesz a hangsúly, szintén egy ültetett kóstoló keretében. Az önállóan és házasításokban fontos szerepet betöltő, és természetesen az egri bikavér alapjául is szolgáló fajta elegáns savaival és intenzív gyümölcsösségével meglepetések sorát tartogatja.

Ráadásul idén a Kékfrankos Éve van, így ideje megismerkedni sokféle stílusával. A ​mesterkurzus​on számos kékfrankos megkóstolása mellett három fiatal egri borász,​​ ifj. Lőrincz György, Böjt Gergő és Stumpf Péter előadását hallgathatják meg, akik lelkesen és részletesen mesélnek majd a kékfrankosról.​


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?