hirdetés

Michelin-csillagos étterem olasz séfje nyitott éttermet Budapesten

Pasztell néven nyitott Budapesten éttermet Nicola Portinari, a verona melletti, két Michelin-csillagos La Peca étterem séfje.

hirdetés

Az Index összefoglalója szerint Nicola Portinari 2016-ban járt először Magyarországon egy gasztromagazin meghívására. Étteremket kellett minősítenie és volt olyan hely, ahonnan úgy jött ki, hogy több ételbe bele sem kóstolt.

Később azonban rendszeresen járt Magyarországra tesztelőként, majd a Tama étteremmel kötött szerződést, tanácsadó lett. A kapcsolat azonban úgy alakult, hogy az étterem új séfet vett fel, majd a hely bezért, helyén pedig most a catering szakmában ismert Hegyi Attilával közösen nyitnak új éttermet Pasztell néven a Szent István Bazilika mellett a Bajcsy-Zsilinszky úton.

Nicola Portinari négy évvel ezelőtt az Indexnek azt mondta, Magyarország mintegy harminc-negyven évvel van lemaradva a csúcsgasztronómiában, ugyanakkor az általa kipróbált éttermek várakozásán felül teljesítettek. Most azonban már azt mondja, "megérett a helyzet", hogy Budapesten éttermet nyisson.

(forrás: Index)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit gondol, a határzár valóban egy hónapig tart?

Kiadónk társoldalai