hirdetés

Michelin-csillagos séf főz a német orvosoknak, ápolóknak

Sztárséf főz minden nap a frontvonalban dolgozó orvosokra és ápolókra Berlinben.

hirdetés

Fotó: Alejandra Loreto (Localglobal)
Fotó: Alejandra Loreto (Localglobal)

"Hősökre főzünk - ez a mottó, ami azt jelenti, hogy olyan embereknek, akik a foglalkozásuk miatt nem dolgozhatnak otthonról" - mondta el Max Strohe, a Tulus Lotrek étterem főszakácsa és társtulajdonosa.

Németországban annak érdekében, hogy lelassítsák a járvány terjedését, március közepén bezártak az éttermek, edzőtermek és a legtöbb üzlet is. Strohe és munkatársai a koronavírus-járvány betegeit gyógyító több száz orvosra, ápolóra, akik a berlini Zsidó Kórházban dolgoznak, valamint rendőrökre és tűzoltókra főz.

A kórház szóvivője, Jessica Maass elmondta, hogy a közösségi médiában figyelt fel a Tulus Lotrek mottójára: "hősökre főzünk", és írt nekik egy emailt azzal, hogy náluk aztán tényleg sok hős dolgozik. Az étterem már másnap válaszolt, és csak annyit kérdeztek, hogy hány adag ételt küldjenek. "A következő napon 400 adag nagyszerű fogás érkezett hozzánk" - idézte fel Maass.

A küldött étellel a kórház ápolóinak vezetőhelyettese is nagyon elégedett: "Ez aztán tényleg nagyon finom - Michelin-csillagos fogások! Végre valami jó" - mondta.

Fotó: Alejandra Loreto (Localglobal)

(forrás: Infostart / MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai