hirdetés

Minden, ami családi vendéglátás Balatonvilágoson

Pintér apuka, aki néhány évtizeddel ezelőtt lerakta a balatonvilágosi családi panzió alapjait, ma a parkot gondozza, amit nyugodtan nevezhetünk botanikus kertnek is. Az időközben felnőtt gyerekek, Anna és Máté nemcsak átvették és bővítették, hanem minden szempontból korszerűsítették a házat, ami Tópart Hotel és Étterem néven fogadja vendégeit. Ízlésesen berendezett, a századelőből megmentett fürdőzős életképekkel díszített 12 szobával, és meghökkentően magas színvonalú gasztronómiával tűnnek ki a balatoni vendéglátásból – ez az, amit az először arra járó észrevesz. A mögötte húzódó tartalmat azonban csak huzamosabb ott tartózkodás után lehet megfogalmazni, és ez egybecseng a visszajáró (és nehezen hazainduló) vendégek tapasztalatával. Nem olyan, mint a családi vendéglátás, hanem az.

hirdetés

Amit a Pintér család nyújt, arra csak azok képesek, akik minden manír nélkül szeretik, ha vendégük érkeznek hozzájuk, és akkor a legboldogabbak, ha alkalmi családtagjaik jól érzik magukat. Valljuk be, ez a tóparton nem is olyan nehéz. A hotelben megszállók a saját szobájuk előtt strandolhatnak, a hullámtörő szomszédságába épített, üvegfalú étterem vendégei pedig páratlan panorámát ötvözhetnek egy nagyon tudatosan és magas színvonalon vezetett konyha élvezetével.

Mára annak a lehetőségeit is megteremtették, hogy a szezon ne június közepétől augusztus 20-ig tartson. A fürdésre nem alkalmas időszakokban esküvői helyszínként fogadnak vendégeket, és ebben a kategóriában tavaly őket választották az év legszebbjének. Ha éppen nem menyasszony öltözik a konferencia teremben, akkor 30-40 fős céges rendezvényeket fogadnak be, és a tapasztalatok szerint a szellemi munkát mindig föl kell függeszteni a naplemente idejére.

Az étterem is szinte egész évben fogad a’la carte vendégeket, igaz, ők nyáron nem használhatják a hotel saját stégjét, mert azzal elvennék a szállólakóktól a családias jelleget. Ezzel a megszorítással együtt is egyre több helybeli és átutazó választja a Tópart Éttermet, amelynek miliőjéhez a nyári időszakban a flip-flop papucs is illik, a vacsorához azonban már minden külön értesítés nélkül is cipőre váltanak a vendégek. Az étterem atmoszférája nemcsak a balatoni körpanorámával rokon, hanem az étlappal, a szervízzel, az asztalok díszeivel is. A legerősebben azonban azokkal a magyar és nemzetközi ételekkel, amelyek Schneider József konyhafőnök és négytagú szakács csapatának keze alól kikerülnek. A választékban természetesen megjelennek a balatoni alapanyagok, ízek, és az évszakok is, a balatoni régió és az ország legjobb boraival együtt. És mivel ráolvasással nem tudják a legeslegkisebb vendégek gasztronómiai ízlését formálni, ezért jövőre saját maguk készítik a népszerűségben verhetetlen halrudacskákat. Ez a mentalitás azt jelzi, hogy a szakácsok fordítva ülnek azon a lovon, amelyen a legtöbb gasztrohuszár le akarja váltani a hozzá nem értő vendéget. Balatonvilágoson ezt sokkal elegánsabban – és valószínűleg finomabban is - oldják meg. Úgy, hogy ezzel a gesztussal is belesimulnak a Pintér család kedves és emlékezetes vendéglátásába.

Szikora Katalin
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai