Minden, ami családi vendéglátás Balatonvilágoson

Pintér apuka, aki néhány évtizeddel ezelőtt lerakta a balatonvilágosi családi panzió alapjait, ma a parkot gondozza, amit nyugodtan nevezhetünk botanikus kertnek is. Az időközben felnőtt gyerekek, Anna és Máté nemcsak átvették és bővítették, hanem minden szempontból korszerűsítették a házat, ami Tópart Hotel és Étterem néven fogadja vendégeit. Ízlésesen berendezett, a századelőből megmentett fürdőzős életképekkel díszített 12 szobával, és meghökkentően magas színvonalú gasztronómiával tűnnek ki a balatoni vendéglátásból – ez az, amit az először arra járó észrevesz. A mögötte húzódó tartalmat azonban csak huzamosabb ott tartózkodás után lehet megfogalmazni, és ez egybecseng a visszajáró (és nehezen hazainduló) vendégek tapasztalatával. Nem olyan, mint a családi vendéglátás, hanem az.

Amit a Pintér család nyújt, arra csak azok képesek, akik minden manír nélkül szeretik, ha vendégük érkeznek hozzájuk, és akkor a legboldogabbak, ha alkalmi családtagjaik jól érzik magukat. Valljuk be, ez a tóparton nem is olyan nehéz. A hotelben megszállók a saját szobájuk előtt strandolhatnak, a hullámtörő szomszédságába épített, üvegfalú étterem vendégei pedig páratlan panorámát ötvözhetnek egy nagyon tudatosan és magas színvonalon vezetett konyha élvezetével.

Mára annak a lehetőségeit is megteremtették, hogy a szezon ne június közepétől augusztus 20-ig tartson. A fürdésre nem alkalmas időszakokban esküvői helyszínként fogadnak vendégeket, és ebben a kategóriában tavaly őket választották az év legszebbjének. Ha éppen nem menyasszony öltözik a konferencia teremben, akkor 30-40 fős céges rendezvényeket fogadnak be, és a tapasztalatok szerint a szellemi munkát mindig föl kell függeszteni a naplemente idejére.

Az étterem is szinte egész évben fogad a’la carte vendégeket, igaz, ők nyáron nem használhatják a hotel saját stégjét, mert azzal elvennék a szállólakóktól a családias jelleget. Ezzel a megszorítással együtt is egyre több helybeli és átutazó választja a Tópart Éttermet, amelynek miliőjéhez a nyári időszakban a flip-flop papucs is illik, a vacsorához azonban már minden külön értesítés nélkül is cipőre váltanak a vendégek. Az étterem atmoszférája nemcsak a balatoni körpanorámával rokon, hanem az étlappal, a szervízzel, az asztalok díszeivel is. A legerősebben azonban azokkal a magyar és nemzetközi ételekkel, amelyek Schneider József konyhafőnök és négytagú szakács csapatának keze alól kikerülnek. A választékban természetesen megjelennek a balatoni alapanyagok, ízek, és az évszakok is, a balatoni régió és az ország legjobb boraival együtt. És mivel ráolvasással nem tudják a legeslegkisebb vendégek gasztronómiai ízlését formálni, ezért jövőre saját maguk készítik a népszerűségben verhetetlen halrudacskákat. Ez a mentalitás azt jelzi, hogy a szakácsok fordítva ülnek azon a lovon, amelyen a legtöbb gasztrohuszár le akarja váltani a hozzá nem értő vendéget. Balatonvilágoson ezt sokkal elegánsabban – és valószínűleg finomabban is - oldják meg. Úgy, hogy ezzel a gesztussal is belesimulnak a Pintér család kedves és emlékezetes vendéglátásába.


Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.