hirdetés

Műgarnélarákot tenyésztenek Szingapúrban

Pontosabban csak a húsát, de az eljárás egyelőre sajnos méregdrága.

hirdetés

Számos európai, ázsiai és amerikai befektetőtől 4,6 millió dolláros támogatást kapott egy sejttenyészet alapú élelmiszereket előállító, szingapúri startup. A Shiok Meats nevű cég állatok levágása helyett őssejtkultúrákból állítja elő a húst, és történetesen a garnélarákra specializálódott. Szingapúr erőteljesen támogatja az állati fehérjék mesterséges előállításának módszereit, mivel az importfüggőségének csökkentése mellett a munkahelyek megteremtését is ösztönözni szeretné.

A kép illusztráció (Forrás: 123rf)

A Shiok Meats az ázsiai-csendes-óceáni térségben a maga területén úttörőnek számít. Egy kilogramm műgarnélarák megteremtése egyelőre több mint egymillió forintba kerül, de az ár leszorítása biztos a legfontosabb célok között szerepel. Ezzel együtt a gyártás relatív egyszerűsége miatt próbálnak először a garnélarákkal szerencsét, a megfizethető mesterséges homárra egy jó ideig még biztosan várni kell.

(forrás: Store Insider)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai