Kialakult az MVI gasztrotúra részletes programja

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) külföldi szakmai programot szervez.

A részletesprogram pedig a következő:

2019. október 2. szerda
04:00 Indulás busszal Budapest 3. ker. Piroska utcából – további felszállóhelyeket még igény szerint
egyeztetjük – útvonal: Győr – Rajka – Pozsony – Lednice
09:00 Lednice kastély parkjának megtekintése, reggeli
majd a 10 percre fekvő Valtice-n kastélynézés és borkóstolás, valamint a kastély híres borospincéjének megtekintése
15:00 Hlinsko Tatramléko (tatramleko.cz) tejipari cég, gyárlátogatás – 1 órás körbevezetés üzemidőben
17:00 Humpolec – Bernard Family Sörfőzde látogatás
19:00 szállás elfoglalása Hotel Kotyza Humpolec **** www.hotelkotyza.cz és vacsora

2019. október 3. csütörtök
08:00 indulás – Pilzenbe
10:00 Pilsner Urquell Múzeum megtekintése sörkóstolóval
12:00 a pilzeni Purkmistr – kisebb sörfőzde meglátogatása – sörkóstolással egybekötve
16:00 a németországi Selb – Porcelánmúzeum megtekintése
19:00 Weidenbe érkezés – szállás Amedia Hotel Weiden ****, közös vacsora Weiden óvárosában a sétálóutcában, majd egy helyi sörfőzde látogatás kóstolóval

2019. október 4. péntek
09:00 Weiden – Üveggyár és bemutatóterem megtekintése vásárlási lehetőséggel
15:00 érkezés Cesky Krumlovba, városnézés és fakultatív ebéd
18:00 Ceské Budejovice – sörkóstoló 20:00 Zlatá Husa szállás elfoglalása és vacsora - Hotel Concertino **** 

2019. október 5. szombat
08:00 indulás a Velke Karlovicére
12:00 érkezés Velke Karlovice Gasztrofesztivál
16:00 indulás Budapestre
21:00 körül érkezés Budapestre

ESŐ ESETÉN: 08:00 indulás
12:00 szlovákiai Éleskő ebéd és pincelátogatás
15:00 indulás Budapestre
19:00 érkezés Budapestre

További információkért (költségek, utalás, számlázás) keressék Bíró Bernadett-et az info@mvi.hu e-mail címen.


Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.