Nagy siker volt a Kávé Napja 2017

Szeptember végén számos országban „ünnep” a kávé világnapja, a kávézók és kereskedések akciókkal, különleges fajtakóstolókkal, izgalmas kávéitalokkal várják a vendégeket Európa-szerte és a tengerentúlon is. Magyarországon hatodik alkalommal fogtak össze a szakma képviselői október 1-én, vasárnap.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Október első vasárnapján a barista szakma színe-java, 10 kiállító stand, nyüzsgő, kozmopolita hangulat fogadta a látogatókat a főváros egyik legnépszerűbb szórakozóhelyén, az Akvárium Klubban, valamint annak verőfényes teraszán. A rendezvény egész nap várta a kezdő és tapasztaltabb kávéínyenceket egy világkörüli felfedezésre, ahol filteres kávéeszközöket, kávés kiegészítőket, valamint egy forradalmi újdonságszámba menő eszpresszó gépet, de akár a nosztalgikus dugattyús kávégépet is megcsodálhatták az érdeklődők.

A nap folyamán több mint 1000 vendég fordult meg a helyszínen, akik nagyságrendileg 40 kg kávét kóstoltak, mintegy 5000 kávéadagban, eszpresszó és filterkávé formájában egyaránt. Egyértelműen elmondható, hogy a Kávé Napja eseményt hatalmas érdeklődés kísérte, folytatás pedig márciusban lesz, a KávéBár Bazár 2018 rendezvényen.

Az eseményen kiállítók voltak a La Marzocco Hungary, a 42 Coffee, a Blue Bird Cafe, a But First Coffee, a Casino Mocca, a Caffè Vergnano Hungary, a Goosebumps.Coffee, a Kávékalmár, a Lucky Cap Micro Roastery & Coffee Conception, valamint a Steamhouse Cafe, akik mindegyikének elismerés járt a hosszú és sűrű nap végére.

Délután zajlott a Creative Brew Challenge bajnokság, amely a HBL (Hungarian Barista League) versenysorozat 1. fordulója. A verseny összesen négyfordulós lesz, mindegyik forduló más kategóriában, más-más helyszínen megrendezve. Ez a verseny kitűnő lehetőséget biztosít arra, hogy egy kötetlenebb szakmai megmérettetésben vegyenek részt az alkotókedvű, akár hobbi baristák. Az első forduló remek hangulatban, lelkes szurkolóközönség előtt, felkészült versenyzőkkel zajlott, akik az ország szinte minden pontjáról érkeztek, Hajdúszoboszlótól Miskolcon át Sopronig. A feladat ez alkalommal egy kreatív filterkávé ital elkészítése volt, ginnel, valamint egy tetszőlegesen választott hozzávalóval keverve. A nyertes végül Apró Franciska lett, és vele együtt 12 továbbjutó versenyző mérkőzhet meg a versenysorozat következő fordulójában.

Nemcsak a verseny, hanem a versenykávé is izgalmas választás volt, a rendezvényen debütált ugyanis a Lucky Cap új terméke, a BÁNYAI, ami egy Costa Rica-i farmról származik. A név pedig a farm vezetőjére, a magyar Bányai Lászlóra utal, aki évtizedekkel ezelőtt indult el a nagyvilágba, s manapság csodás kávékat termeszt a karibi szigetországban. Az estig tartó rendezvényt számos további program is színesítette.

A kávébemutatók mellett egy felettébb aktuális és érdekes téma is terítékre került, „Kávéházi szentségtörések” címmel. Várady Tibor (az Espresso Embassy tulajdonosa) előadását egy szakmai beszélgetés követett Boros Regina gasztro-blogger, kommunikációs szakember, Nagy-Bertók Anita nemzetközi barista tréner, valamint Tóth Sándor barista, kávépörkölő és kávézó-tulajdonos közreműködésével. Cukorral vagy anélkül, vendég és barista viszonya, kell-e és hogyan edukálni a vásárlókat, és még számos gondolat merült fel a beszélgetés során.

Forrás: Vendég & Hotel


Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai

Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai 

A két borválogatás ezúttal az olasz Veneto, illetve a magyar Villány lankáin termett szőlőkből készült.
Itt a vége: megtiltják az energiaitalok fogyasztását 18 év alatt

Itt a vége: megtiltják az energiaitalok fogyasztását 18 év alatt 

Tizennyolc év alattiaknak tilos lesz energiaitalt eladni – erről tárgyalt csütörtökön a parlament.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.