Négy napig Budapesten főzött Izrael legjobb séfje

Idén először az Art Market rendezvényhez gasztronómiai program is kapcsolódik. Mivel a díszvendég Izrael, így logikusnak tűnt, hogy az izraeli konyhát hozzák el Budapestre, a vásár négy napjára.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az, hogy konkrétan a leghíresebb izraeli séfet Yossi Elad-ot hívták erre a feladatra, és ő el is fogadta ezt, elég nagy szó. Még úgy is, ha mint utólag kiderült, nem maga Yossi Elad főz, ő csak tanácsokat adott és úgymond inspirálta azt a menüt, amit az Innio nevű étteremeben lehet megkóstolni az Art Market ideje alatt (Az Art Market október 12-15 között látogatható a Millenárison.)

Az Innio étteremben négy napig kóstolható az a menü, amit Yossi Elad jeruzsálemi konyhája, a MachneYuda ihletett. Ez Izrael egyik legnépszerűbb étterme, ami a 2007-es nyitás után akkorát robbant, hogy az emberek képesek voltak akár fél napig is sorban állni, hogy bejussanak, és a helyet már a nyitás évében az ország legjobb éttermévé választották. De a sorok még ma is hosszúak, pedig a koncepció rém egyszerű: legyen egy étterem rögtön a jeruzsálemi piac mellett, hogy minden nap be lehessen friss alapanyagokat szerezni, és ha valami hiányzik, rögtön tudják a piacról pótolni. Az étteremben állítólag még hűtő sem nagyon van, minden, amiből főznek, ki van pakolva gusztusosan az egyik sarokba.

Az Innióban ha szerencsénk van, maga a séf mondja majd el az ételek keletkezésének történeteit az asztal mellett. Yossi Elad egyébként mielőtt kettőt pislogtam volna, angolról szinte tökéletes magyarra váltott, és rögtön elmondta, hogy Pozsonyban született, szülei magyarok voltak, de még csecsemő volt, amikor 1948-ban Izraelbe költöztek. Ahol el is veszett volna a magyar tudása, ha nyolc évvel később nem költözik utánuk a nagymamája, aki viszont semmilyen más nyelven nem beszélt, így ha kommunikálni akart vele, kénytelen volt használni a magyart. Azt mondja, a magyar ízek örökké belé égtek, és bár egy nagyon friss, színes közel-keleti konyhát visz, sokszor csempészi bele ételeibe a gyerekkori ízeket. A lecsó, a paprikás csirke, a káposztás tészta, a töltött paprika, a szilvás gombóc mind a meghatározó ételek közé tartoztak.

A mostani vacsorán ebből sajnos nem sokat mutat meg, itt most inkább az izraeli konyha fogásai érvényesülnek, - fontos azonban megjegyezni, hogy a vacsorát az Innió séfje, Tóth Szilárd főzi, Yossi Elad csak tanácsadóként működött közre. Aki azonban valami különlegesen szeretne a hétvégén megkóstolni, annak tudom ajánlani a menüt, különösen a zöld falafelt, amit makadámia dió krémmel szolgálnak fel, a bulgur rizottót, ami Elad jeruzsálemi éttermében is az étlapon van, és a bárányt.

A desszertek közül Tóth Szilárd mandulatortáját kóstoltam, ami mellé fügefa levélből készített fagyit tett. A három fogásos vacsora ára 9900 Ft, ha szeretnénk egy kis bepillantást nyerni az Izrael legjobb éttermének megválasztott hely életébe, vagy ne adj isten Yossi Eladdal az izraeli konyháról beszélgetni, jó hétvégi programnak ígérkezik.

Forrás: Index


Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai

Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai 

A két borválogatás ezúttal az olasz Veneto, illetve a magyar Villány lankáin termett szőlőkből készült.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.