A l’Espresso októberben megjelenő kalauza 2700 éttermet osztályoz.
„Az éttermek továbbra is magas száma azt mutatja, hogy a gazdasági válság ellenére a minőségi olasz vendéglátás képes volt talpon maradni.” A kalauzba bekerült éttermek osztályzatai azt bizonyítják, hogy Itáliában „soha nem lehetett ennyire jól enni mint 2012-ben”– hangoztatta Ezo Vizzari, a gasztrokalauz szerkesztője.
Ennek ellenére az olaszok egyre kevesebbet járnak étterembe: „téves közhitnek számít, hogy a neves szakács vezette étterem megfizethetetlen, miközben a könnyűzenei koncertjegyre vagy labdarúgó mérkőzésre nem sajnálnak ugyanannyit kifizetni” – tette hozzá Vizzani.
A La Repubblica szerint az év ételét Vito Mollica főzte a firenzei Palagio étteremben. A fogás neve Cavatelli cacio e pepe, és különlegességét az adja, hogy a szakács a tradicionális sajttal-borssal megszórt tésztát rákkal ízesíti.
Nem gyengül az olasz gasztronómia
(MTI) – A legjobb éttermeket osztályozó itáliai gasztrokalauz ugyan csak ősszel jelenik meg, de a La Repubblica napilap már közzétette az idei eredményeket: az északi Piemonte és a déli Campania tartomány konyhája került az élre, a legjobb étterem címét a Combal.Zero érdemelte ki a Torino közeli Rivoliban.
Séfváltás a Lidl Konyha élén
Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia
A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban
Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye
Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat
Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál
Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló.
Mi lesz a borvidékekkel?
Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt
Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen
Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc
Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Interjú
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal
Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”
A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban
A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?