Nem hűl ki többet a rendelt kaja, ha bejön az új magyar startup

Olyan mint az Uber, csak itt nem embert, hanem pizzát viszel.

A FleetYou két fiatal pécsi srác, Rátkai Tamás és Balog-Farkas Dávid ötletével indult. Bárki, akinek van autója, motorja (még bicikli is jó) és számlaképes, vihet ki Budapesten ételt és kereshet plusz pénzt. Akkor dolgozik, amikor akar és annyit, amennyit akar. A FleetYou-nál regisztrált futár, amikor ráér és dolgozna, aktívra állítja magát, ekkor élőben látja egy térképen, hogy melyik éttermek szeretnének szállítatni és hova. Ezután kiválasztja a címeket, elmegy az ételért és kiszállítja. Az alapdíjuk 200 Ft + 150 Ft kilométerenként, ergo egy átlagos, 3-4 km-es kiszállításért akár 800 Ft + borravaló jár.

Egyelőre csak Budapesten működik a cég, de a tervek között szerepelnek a nagyobb városok Magyarországon. Szeptember 18. előtt több mint 200 futár és 32 étterem regisztrált a FleetYou rendszerébe, jelenleg arra várnak, hogy az összes engedélyt megkapják a futárjaik, és ha minden jól megy, október első hetében élesben is elindulhat a FleetYou szolgáltatása. 

A közösségi ételkiszállítás, a FleetYou egyszerre kívánja megoldani az éhes vendégek és a futárhiánnyal küzdő éttermek gondját. Ki ne tudná milyen érzés 1,5 órát várni éhesen egy pizzára, és mikor nagy nehezen odaér, hidegen megenni? A házhozszállítást vállaló éttermek futárai csúcsidőben túlterheltek, míg holtidőben rendre unatkoznak. Erre a problémára nyújt megoldást egy új magyar startup, a FleetYou, illetve két másik versenytársa is hasonlót ígér. A tervük szerint mindenki melegen és időben kapja majd meg a rendelt ételt, aki pedig futárkodni szeretne egy kis pénzért, lesz rá lehetősége.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu


Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.