hirdetés

Nők, pálinkával

Izgalmas, újszerű és formabontó párlatversenyt szervez a Balaton Open csoport, ahol főszereplő lesz a cseresznye, az alma, a törköly. És a nők.

hirdetés

A pálinkák világában két jól ismert szakember, Pach Gábor és Aradi Péter ötlete alapján különleges, kétnapos verseny körvonalazódik áprilisban: „Hiteles, nyomon követhető versenyt szeretnénk, olyat, amelyen az eddig mostohán kezelt pálinkafajták jutnak főszerephez. Bízunk benne, hogy az eredmények a fogyasztókat és a gyártókat egyaránt meggyőzik arról, hogy érdemes ezekkel a fajtákkal foglalkozni” , mondta programot bevezető sajtótájékoztatón március 8-án, Nőnapon, Pach Gábor, a Balaton Open párlatverseny főszervezője.

„Antropológiailag bizonyított tény, hogy a nők szaglása sokkal jobb, mint a férfiaké”, tette hozzá Zólyomi Zsolt parfümőr. Az ismert szakember ezzel indokolta a döntést, amely szerint a verseny egyik újítása, hogy kizárólag nők bírálnak, az értékelés két napon keresztül tart, de nem mehet a napi mintaszám ötven fölé. Minden párlatot legalább hét bíra kóstol, az ő véleményük alapján születik meg a végeredmény, amely nem csupán pontszámot, de érthető és követhető szöveges értékelést is tartalmaz. 

 A bírálócsapat a következő: Borbáth Gabriella, Szöllősi Edit, Badics Kata és Dubai Éva.

 

A zsűri is megcsillogtatta tudását a beharangozó sajtótájékoztatón
A zsűri is megcsillogtatta tudását a beharangozó sajtótájékoztatón

 

További újítás, hogy a szokásos 20 helyett 40 pontos bírálati rendszerben zajlik a párlatok értékelése, minden beérkezett minta teljes analitikai vizsgálaton esik majd át, és a szervezők biztosítják a tökéletes anonimitást a versenyző tételek számára. 

 A versenyt április 12-13-án, az eredményhirdetést április 14-én tartják Zamárdiban. És hogy miért éppen ott, azt Tóth Balázs, a Balatoni Kör alelnöke így indokolta: „A Balatonról a legtöbb embernek a fesztiválok, a lángos, a nyár és a strand jut eszébe, mi azonban szívesen szakítanánk ezekkel a sztereotípiákkal, és szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a Balaton minden évszakban szép, és a környék ízei varázslatosak.”

 A viadalon pálinkáikkal, párlataikkal részt vehetnek kereskedelmi főzdék, magánfőzők, kereskedők, bérfőzők, magánfőzők és adóraktárral rendelkezők, sőt, határon túl élő honfitársaink is, de csak a kiírásban foglalt feltételek szerint.

A programról, jelentkezésrőll minden további info: https://www.facebook.com/BalatonOpen/ 

 

 

 

(forrás: Fotó: Vető Gábor)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai