Ogre bácsi, Szőlős Apa meg a többiek...

A sörszakértők és sörszeretők véleménye alapján a Szent András Sörfőzde idén újraértelmezte tavalyi első Szőlős Sör kísérletét: így készült el három tokjai szőlőfajtából egy izgalmas komlóval kiegészülve a 2016-os SZŐLŐS APA, amelyet az Ogre bácsiban mutattak be.

A hazai szüreti időszak egyik legizgalmasabb kísérlete idén Szent András Sörfőzdében zajlott. Második alkalommal készítette el az ország egyik legnagyobb múlttal rendelkező kisüzemi sörfőzdéje a szőlős sörét, amely idén egy Szőlős American Pale Ale. A Szent András Sörfőzde 2016-os Szőlős APA-ja három emblematikus tokaji szőlőfajta – sárgamuskotály, hárslevelű és furmint, valamint egy különleges új-zélandi komló, Nelson Sauvin felhasználásával készült.

A tavalyi első békésszentandrási szőlős sörkísérlet után a főzde idén egy teljes új, gazdagon komlózott őszi szőlős sörrel lépett elő, amelyet Pekár Mihály, a főzde sörfőző mestere a tavalyi tapasztalatok, de főként a sörszerető, sörértő, illetve a sörrel még csak barátkozó közönség visszajelzései alapján alkotott.

A Szőlős APA a főzde gyümölcsös sörei – Meggyes, Szilvás, Málnás Búza – között egy izgalmas kísérlet, amelynek nem titkolt célja, hogy azokkal is megismertesse a minőségi sörfogyasztás élményét, akik eddig nem tartoztak a sörkedvelők közé vagy még csak ismerkednek a kisüzemi, kézműves vagy éppen kraft sörökkel. A Szent András Sörfőzde Szőlős APA-ja egyfajta belépőt jelent az igényes sörfogyasztás világába, de a sörszerető, sörértő közönség számára is egy izgalmas sörkísérlet.

Szőlős APA

  • valódi gyümölcsből készült
  • American Pale Ale
  • ABV: 4,9%
  • komló: Nelson Sauvin
  • szőlők: sárgamuskotály, hárslevelű, furmint

SZENT ANDRÁS SÖRFŐZDE
A Szent András Sörfőzde Magyarország egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező főzdéje, több mint 20 éve készít kiemelkedő minőségű magyar kisüzemi sörkülönlegességeket. A 2011-ben az év sörfőzdéjének választott békésszentandrási kisüzem nem titkolt célja, hogy a sörivást valódi gasztronómiai eseménnyé nemesítse, legyen szó akár egy baráti sörözésről, szülinapozásról, vagy akár a karácsonyról.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.