hirdetés

Megaborhamisító hálózatot buktattak le

Európán átívelő borhamisító bűnszervezetet lepleztek le a spanyol hatóságok.

hirdetés

Nagyüzemi léptékű borhamisítás miatt tartóztattak le hat embert Spanyolországban. A hatóságok július közepén, Castilla La Mancha tartományban és Madridban kerítettek sort a műveletre. Az ügy volumenét jól tükrözi, hogy a Castilla La Mancha-i vámtisztviselők és a Ciudad Real-i rendőrség közös, Isolu kódnevű akciójának kidolgozása 2018 szeptemberében kezdődött meg.

Amint az bebizonyosodott, a lebuktatott nemzetközi bűnszervezet az általa megtermelt rengeteg bort szőlőmust mellett részben izoglükózból vagy kukoricaszirupból állította elő. A vád szerint a hálózat brandygyártással is foglalkozott, csak ehhez az italhoz is szőlő helyett inkább gabonát használt fel. A cél természetesen az volt, hogy a gyártók olcsóbban tudják megoldani az italok előállítását.

Forrás: 123rf

Egyelőre a bűnszervezet kettő feltételezett fejesét és ezek négy munkatársát fogták el a rajtaütés folyamán. Az üggyel kapcsolatban további 27 ember ellen folytatnak nyomozást a hatóságok.

A „polip” tevékenységének összértéke nagyjából 100 millió euró lehetett. Spanyolországban, Hollandiában, Ausztriában, Belgiumban, Franciaországban, Moldovában és Oroszországban szétszórva 60 cég alkothatta a hálózatot.

(forrás: Store insider)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Egyetért-e azzal, hogy idén elmarad a budapesti Vörösmarty téri karácsonyi vásár?

Kiadónk társoldalai