Panorámabisztró és dűlőterasz a sárospataki pincészetnél

A Harsányi Pincészet feldolgozóüzemének tetején panorámateraszt és Dűlőbisztrót alakítottak ki.

A Harsányi család által vitt birtok különlegessége, hogy a – Rákosi-korszak kivételével – több mint 160 éve a család tulajdonában van. Az első területeket 1850 környékén vásárolta meg a jelenlegi tulajdonos szépapja, Rick Jakab, aki nemcsak a szőlőművelésben volt úttörő a környéken, hanem a város első patikáját is ő alapította. A családi birtok egészen az ötvenes évekig fejlődött, majd a háború után elkobzásra került. A hetvenes évek óta viseli újra gondját a család, a birtok négy dűlőjében, 13 hektáron gazdálkodnak immár.

 

A történelmi, egyedi mikroklímával rendelkező dűlők szőlőjében hagyományos tokaji szőlőfajtákkal találkozni, ilyen a furmint, sárgamuskotály és hárslevelű, amelyekből gondos odafigyeléssel születnek a környék legjobb borai. A feldolgozás során ügyelnek arra, hogy megőrizzék a friss, gyümölcsös jegyeket, a borban megjelenhessen a Tokaj-Hegyaljára oly jellemző terroir sokszínűsége, a dűlők egyedisége, mindez letisztult, modern stílusban.

Újdonságok a Harsányi háza táján

A pincészet folyamatosan fejlődik, 2021-ben elkészült az új feldolgozó üzem, amely azért is fontos lépés, mert a feldolgozó tetején lehetőségük nyílt megvalósítani régi álmukat, a Dűlőbisztrót.

A bisztrónak köszönhetően új, izgalmas környezetben, páratlan panorámával körülvéve tudják majd bemutatni boraikat, megismertetni vendégeiket, vevőiket a helyi gasztronómia páratlan kincseivel.

A Dűlőbisztró étlapján megtalálni a térségre jellemző szezonális kedvenceket, a borokhoz, különféle tematikájú kóstolókhoz tökéletes passzoló tálakon megjelennek Tokaj-Hegyalja ízei, színei.

A tokaji hegyek ölelésében, a szőlőlugasok árnyékában meghúzódó bisztróban finom falatok mellett lehet élvezni a Harsányi pincészet többszörösen díjnyertes borkülönlegességeit is.

Forrás: Harsányi Pincészet / Turizmus Online


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.