hirdetés

Pesten kóstoltuk: reggeli supergreen fogásokkal

A turisták által legjobban látogatott részen, a Király utca közepén. A Király utcai Twentysix Budapest superfood kávékreációkat és ötszáz élő zöld növény között felszolgált green menüt kínál mostantól vendégeinek és a hozzájuk a reggeli órákban az utcáról betérőknek.

hirdetés

Twentysix dzsungel koncepcióval és különleges ízeivel igazi exkluzív gasztronómiai szereplővé válhat a turisták által szívesen látogatott belváros szívében.

Most ősszel debütál az a reggeli kínálat, ahol saját fűszerezésű superfood lattékat kínálnak, és ideje megismerni a shakshuka vagy a labneh elnevezést is. A Supergreen Breakfast elnevezésű reggeli ráadásul nemcsak a vendégek gyomrát tölti meg egészséges ételekkel, italokkal, hanem a környezetünkért is tesz egy határozottan pozitív lépést.

 

Nem Sauska, és nem is golden retriever 

A csütörtöki sajtóbemutatón együtt böngésszük a többiekkel a ránk váró menűsor listáját, egyikünk Sauskát olvas véletlenül a reggeli kínálat között Shakshuka helyett, másikunknak a golden retriever ugrik be az egyik különleges kávékreáció kapcsán.

Valóban sok a menüben kínált ételek, italok közt az ismeretlen elnevezés, de ez csak azt jelenti: bátran kóstoljuk meg, ismerkedjünk meg a reggeli újfajta értelmezésével, mert különleges élményt kínál.

Ezek a Földközi-tenger meghatározó ízei, halljuk a vendéglátónktól, aki egyben bemutatja Francesco Pastore séfet is, aki megálmodta, és létrehozta ezt az egyedi reggeli felhozatalt. Friss, minőségi alapanyagokból álló étlapot állítva össze, ahol az ismert reggeli fogások mind mediterrán csavarral kínálják magukat.

Kísérőként a superfood latték sem adják alább: mindben található különleges összetevő. A különböző ízesítésű és hatású smoothie-k titka pedig a fűszerekben rejlik. Az egyik legszínesebb, Golden Latte-ra keresztelt vegán kávé kurkumával, gyömbérrel, fekete borssal és kardamommal van megbolondítva. Szintén a ház saját újdonsága a közel-keleti ízvilágot megidéző Coffee Tahini Smoothie, amit a tahini és espresso találkozása és a kesudió és zab kombinációja tesz felejthetetlenné.

 

Egyetlen reggelivel ültess egy fát!

Az elmúlt időszak rávilágított arra, hogy a hazai vendéglátás fenntartható működésééig még sok a teendő, és ha kis lépésekben is, de szükséges haladni a zöldebb és tisztább jövő felé

Amellett, hogy a komplexum tulajdonosai házon belül több zero waste kezdeményezést is elindítottak, a vendégeket is arra ösztönzik, hogy akár egy koktél rendelésével is tegyenek egy gesztust bolygónk megóvásáért. Az esti órákban a Plant a Tree koktélnak hála egy facsemete birtokosai lehetünk, a most debütáló Supergreen Breakfast menüvel pedig szintén ültethetünk újabbakat.

A Plant a Tree Project csapata a menük megvásárlása után névre szóló facsemetéket ültet, amelyről fotót is küldenek a büszke tulajdonosoknak.

 

 

(forrás: Twentysix / Turizmus Online, Fotók: Csenki Bianka // Socially és Kiss Bálint // Socially)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Készül-e korlátozásokra a 4. hullám kapcsán?

Kiadónk társoldalai