Pesten kóstoltuk: reggeli supergreen fogásokkal

A turisták által legjobban látogatott részen, a Király utca közepén. A Király utcai Twentysix Budapest superfood kávékreációkat és ötszáz élő zöld növény között felszolgált green menüt kínál mostantól vendégeinek és a hozzájuk a reggeli órákban az utcáról betérőknek.

Twentysix dzsungel koncepcióval és különleges ízeivel igazi exkluzív gasztronómiai szereplővé válhat a turisták által szívesen látogatott belváros szívében.

Most ősszel debütál az a reggeli kínálat, ahol saját fűszerezésű superfood lattékat kínálnak, és ideje megismerni a shakshuka vagy a labneh elnevezést is. A Supergreen Breakfast elnevezésű reggeli ráadásul nemcsak a vendégek gyomrát tölti meg egészséges ételekkel, italokkal, hanem a környezetünkért is tesz egy határozottan pozitív lépést.

 

Nem Sauska, és nem is golden retriever 

A csütörtöki sajtóbemutatón együtt böngésszük a többiekkel a ránk váró menűsor listáját, egyikünk Sauskát olvas véletlenül a reggeli kínálat között Shakshuka helyett, másikunknak a golden retriever ugrik be az egyik különleges kávékreáció kapcsán.

Valóban sok a menüben kínált ételek, italok közt az ismeretlen elnevezés, de ez csak azt jelenti: bátran kóstoljuk meg, ismerkedjünk meg a reggeli újfajta értelmezésével, mert különleges élményt kínál.

Ezek a Földközi-tenger meghatározó ízei, halljuk a vendéglátónktól, aki egyben bemutatja Francesco Pastore séfet is, aki megálmodta, és létrehozta ezt az egyedi reggeli felhozatalt. Friss, minőségi alapanyagokból álló étlapot állítva össze, ahol az ismert reggeli fogások mind mediterrán csavarral kínálják magukat.

Kísérőként a superfood latték sem adják alább: mindben található különleges összetevő. A különböző ízesítésű és hatású smoothie-k titka pedig a fűszerekben rejlik. Az egyik legszínesebb, Golden Latte-ra keresztelt vegán kávé kurkumával, gyömbérrel, fekete borssal és kardamommal van megbolondítva. Szintén a ház saját újdonsága a közel-keleti ízvilágot megidéző Coffee Tahini Smoothie, amit a tahini és espresso találkozása és a kesudió és zab kombinációja tesz felejthetetlenné.

 

Egyetlen reggelivel ültess egy fát!

Az elmúlt időszak rávilágított arra, hogy a hazai vendéglátás fenntartható működésééig még sok a teendő, és ha kis lépésekben is, de szükséges haladni a zöldebb és tisztább jövő felé

Amellett, hogy a komplexum tulajdonosai házon belül több zero waste kezdeményezést is elindítottak, a vendégeket is arra ösztönzik, hogy akár egy koktél rendelésével is tegyenek egy gesztust bolygónk megóvásáért. Az esti órákban a Plant a Tree koktélnak hála egy facsemete birtokosai lehetünk, a most debütáló Supergreen Breakfast menüvel pedig szintén ültethetünk újabbakat.

A Plant a Tree Project csapata a menük megvásárlása után névre szóló facsemetéket ültet, amelyről fotót is küldenek a büszke tulajdonosoknak.

 

 

Forrás: Twentysix / Turizmus Online

Forrás: Fotók: Csenki Bianka // Socially és Kiss Bálint // Socially


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?