hirdetés

Pezsgőpremier Pécsett

Újdonsággal, zenit szőlőfajtából készült tradicionális pezsgővel rukkolt elő a Pécsi Tudományegyetem Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete.

hirdetés

Az idén 70 éves intézet főborásza, Hevér László szerint a több éve folyó kísérletek azt mutatták, hogy a Pécsett nemesített zenit fajta kiemelten alkalmas pezsgőkészítésre. A 2017-es alapbort adó szőlő az egyik legjobb fekvésű pécsi dűlőből, a Szentmiklós-hegyről származik. A hamarosan forgalomba kerülő új brut nature pezsgő száz százalékékig zenit szőlőből, méthode traditionelle eljárással készült. A palackok a kutatóintézet 1600 négyzetméteres, háromszáz éves pincéjében érlelődnek; ezzel a pécsi pezsgőkészítés százötven éves hagyománya folytatódik. A tradicionális eljárással készült zenit pezsgőt premier előtt, a Pécsi Tudományegyetem „50 étel a nagyvilágból” című szakácskönyvének bemutatójához kapcsolódóan kóstolhatták meg az újságírók Győrffy Zoltán, a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézete munkatársának kalauzolásával.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai