hirdetés

Próbára tették a Michelin csillagos séfet

A Konyhafőnök séfje nem is tudott róla, hogy az ő ételeit is tesztelte két olasz séf, hogy eldönthessék, melyik a 10 legjobb étterem hazánkban. Persze, a szembesítés sem maradhatott el.

hirdetés

Sárközi Ákos mindig óriási kihívások elé állította a Konyhafőnök versenyzőit, főleg akkor, amikor az „egyszerűnek” titulált ételcsodáit kellett lemásolniuk. A műsor negyedik évadában többször is megmutatta, hogy milyen is, amikor egy Michelin-csillagos séf alkot a konyhában.

Persze, ha éppen nem róla kellett másolniuk, akkor is szigorúan figyelte, hogy mi történik a pultoknál, és milyen ételek kerülnek a zsűri asztalra. A 20 éve a szakmában dolgozó Ákos rengeteg tehetséges fiatallal dolgozott már együtt a karrierje során, így ő aztán már tényleg tudja, mi kell, ahhoz, hogy valaki jó konyhafőnök legyen. 

Nemrég azonban éppen az ő munkáját kóstolták, ráadásul titokban! Két Michelin-csillagos séf – köztük Giancarlo Perbellini – hazánkban jártak, hogy magyar éttermeket teszteljenek, azzal a céllal, hogy kiválasszák Magyarország 10 legjobb éttermét. Hétfőn fedhették fel kilétüket a magyar séfek, köztük Sárközi Ákos előtt!

„Egy séf nem foglalkozik azzal, hogy bejön egy tesztelő az étterembe, mert nem leszek tőle jobb, nem fogok más alapanyagot használni, nem tudok hirtelen új receptet megtanulni abban a másodpercben. Minden nap kell koncentrálni, hogy a lehető legjobb és legfantasztikusabb ételt alkossuk meg.” – mondta a séf.


A meglepetés tehát megvolt, azonban nem tartott sokáig, hiszen ahogy Sárközi Ákos is mondta: folyamatosan tökéletes ételeket kell alkotniuk.

A próbatételről készült videó az RTL Klub honlapján tekinthető meg. 

 

(forrás: RTL Klub )
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint szükséges az érdekképviseleteknek a mozgáskorlátozott turisták érdekeiért lobbizni?

Kiadónk társoldalai