Rangos díjat zsebelt be a belvárosi luxushotel

A legjobb éttermek közt szerepel a The Ritz-Carlton Budapest Deák St. Kitchen az idei World Luxury Restaurant Awards-on.

A The Ritz-Carlton Budapest éttermét, a Deák St. Kitchen-t a legjobb étteremnek választották a globális magyar konyha kategóriában a World Luxury Restaurant Awards-on. Az étterem másodszorra nyeri el ezt a megtisztelő díjat (tavaly európai szinten nyert), amelyet idén július 14-én adtak át az Észak-írországi Galgorm Resort & Spa-ban.

A Deák St. Kitchen 2016-os megnyitása óta olyan gasztronómiai koncepciót képvisel, amelyben a nemzetközi klasszikusok a lehető legtöbb esetben hazai, az idényre jellemző alapanyagokból készülnek, kis csavarral.

A World Luxury Restaurant Awards a gasztronómia világának egyik legnagyobb presztízs értékű elismerése, ahol a díjak jelöltjei kizárólag top kategóriás éttermek közül kerülnek ki. A jelölést követő szavazás alkalmával– amelyben az iparági szakértők mellett a ház vendégei is részt vesznek -, számos tényezőt vesznek figyelembe: kulináris élmény, márka, elhelyezkedés, vendégélmény és elégedettség, szolgáltatások, felszereltség, dizájn, étel-és italkínálat.

“Rendkívül büszkék vagyunk, hogy a Deák St. Kitchen-t másodszorra is jelölték és díjazták a World Luxury Restaurant Awards-on, ráadásul ezúttal globális szinten. Az étterem csapata fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy különleges kulináris élményt teremtsen vendégeinknek, és ez a fontos elismerés csodálatos motiváció mindannyiunknak a jövőre nézve.-mondta Matthew Piercy, The Ritz-Carlton, Budapest Executive Séfje.

Forrás: Vendég / Ritz-Carlton


Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.