hirdetés

Rengeteg a széthagyott műanyag evőeszköz

A tengerpartokon az eddig gyanítottnál sokkal gyakoribb lehet az előfordulásuk.

hirdetés

Közzétette a 2018. évi Nemzetközi Tengerparti Takarítás (International Coastal Cleanup, avagy ICC) elnevezésű akciójának eredményeit egy Ocean Conservancy nevű természetvédelmi szervezet. Amióta saját kategóriát kaptak, a használt műanyag evőeszközök először végeztek az első tízben a legtöbbször fellelt környezetszennyező hulladékok szégyenlistáján.

Az ICC-t ez a fejlemény ösztönözte arra, hogy a „Mellőzd a szívószálat!” (Skip the Straw ) kampány mellett elindítson egy szabad fordításban „Dobd az evőeszközöket!” (Quit the Cutlery) nevezhető kezdeményezést is.

„A műanyag villák, kések és kanalak az óceánban élő állatokra nézve a legkárosabb tengeri hulladékok közé rangsorolhatók, és a 2018-as ICC adatai azt mutatják, hogy az előfordulásuk sokkal gyakoribb annál, mint ahogy azt korábban feltételeztük – nyilatkozta Nicholas Mallos, az Ocean Conservancy Trash Free Seas (Szemétmentes Tengerek) nevű programjának vezetője. – Reményeink szerint, mind ennek tudatában az emberek a szívószál elhagyása után az ilyen evőeszközökkel is szakítani fognak, és inkább elhozzák otthonról a sajátjukat, ha utazás közben enni szeretnének.”

Forrás: 123rf

(forrás: Store Insider)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Az új szabályokat figyelembe véve változnak-e Önöknél az árak?

Kiadónk társoldalai