hirdetés

Sikeres PanyolaFeszt, toronyórával

A 13. alkalommal megtartott rendezvény közel 180 fellépője több mint nyolcezer látogatót vonzott a három nap alatt a településre.

hirdetés

A Panyolán élő emberek szeretete, a szervezők lelkiismeretes, kemény, kitartó munkájának köszönhetően sikeresen zárult a Szatmár megyei kis faluban lévő családi fesztivál.

 

A Csík Zenekar és Presser Gábor, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, Szabó Balázs és Bandája, a Bohémians Betyars, az Óperentzia Feat, Csángálló, Dánielfy Gergő és az Utazók – csakhogynév a fellépők közül. A tánc élményét a Fitos Dezső Társulat, a Szatmár Táncegyüttes és a Szatmár Kamara megannyi fellépői adták. Makranczi Zalán színházi előadással ajándékozta meg a rajongókat.

 

Büszkék vagyunk arra, hogy minden esztendőben minőségi programokat, változatos zenei kínálatot, színvonalas kulturális étlapot adunk a szatmári embereknek, a hozzánk érkezőknek - mondta Muhari Zoltán, Panyola polgármestere. - Már több éve arra törekszünk, hogy értékteremtő fesztivál legyen a PanyolaFeszt. Közel 10 helyszínen egyszerre ajánlottunk kiállítást, változatos porta programokat, templom és pálinkafőzde látogatásokat, a Kokas Bandával Tisza-parti mulatságot, középkori templomtúrát kerékpárral. A gyermekek sem unatkozhattak az érdekes népi játszóudvaron és az aktív kézműves foglalkozásokon. A Szatmár ízeit sem felejthettük el, hiszen tizenegy főzőcsapat több mint 50 fajta ételt és közel 40 féle süteményt kínált a fesztivál vendégeinek, de volt kézműves sör, kiváló borok és persze az elmaradhatatlan panyolai pálinka. Vasárnap ünnepi istentisztelettel és a Rege zenekar gyönyörű előadásával zártuk a több napos rendezvényt, Továbbá egy örömteli hírt is bejelenthettem a gyülekezetnek, hiszen a fesztivált szervező csapat az idei bevételből a falu református templomának toronyóra javítását támogatja azért, hogy Panyolán újra együtt számolhassuk a perceket - fejezte be gondolatát Muhari Zoltán.

(forrás: Panyolafeszt / Vendég)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint lesznek újabb bértámogatási intézkedések?

Kiadónk társoldalai