Sokkolta Lyont a Michelin-csillaghullás

Az euronews az Halles de Lyon Paul Bocuse-be látogatott, ahol egykor szívesen vásárolt helyi termékeket a legendás séf. Az itt megkérdezett vendéglátósok nem igazán értik a döntést:

"Szeirntem ez csak marketing, ettől lesz a Michelin-kalauznak ez a példánya gyűjtői darab, jövőre pedig visszaadják majd a csillagot" - vélte egy nő.

"Az embernek olyan érzése van, hogy akik a Michelin-kalauzt megalkotják, nem kedvelik többé a múlt konyháját. Ő Franciaország jelképe, Paul Bocuse érinthetetlen"- mondta egy vásárló.

"Szomorúak vagyunk, Paul Bocuse legenda marad, a gasztronómia pápája és császára, és a mi mesterünk itt, Lyonban."

François Mailhes ételkritikus szerint nem meglepő a csillag elvesztése, mert a Bocuse már nem korszerű, de nem is feltétlenül indokolt a lefokozás. "A Paul Bocuse tradícionális vendéglő, ahol olyannyira hagyományos ételeket lehet enni, amilyeneket többé már senki nem szolgál fel a világon. A három csillag azt jelenti, hogy megéri az utazást. Úgy gondolom, hogy egy külföldi szeretné felfedezni Paul Bocuse világát, és habár biztosan nem fog itt olyan nemzetközi konyhát találni, mint ami mindenhol elterjedt, de ez a hely mindenképpen "megéri az utazást". A Paul Bocuse mindenesetre egy olyan intézmény, amely biztosan túléli a csillag elvesztését, és mindig vonzani fogja azokat, akik számára az étkezés elválaszthatatlan a tradícióktól.

Forrás: Euronews


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?