Sörfagylalt az új trend, már kupája is van

Olasz fagylaltmesterek bemutatója, végre megosztható, eddig szupertitkos receptek, négy napon át tartó versenysorozat - ez a februári, németországi Gelatissimo szakvásár tervezett programja.

A magyarok is kénytelenek lesznek változtatni nyaralási szokásaikon - elérkezett az északi utak kora?
Mire számíthatnak a magyar turisták Németországban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Czeiszing Miklóssal -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Német Turisztikai Hivatal magyarországi képviseletének vezetőjétől!

2024. március 21. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kétévente, a stuttgarti INTERGASTRA-val és a mostantól Erfurtból odaköltöző IKA szakácsolimpiával párhuzamosan megrendezésre kerül tél végén - 2020. február 14-19-ig - a GELATISSIMO vásár is, amelyről a kiállítás kommunikációs igazgatója, Astrid Ehm tartott november 7-én szakmai tájékoztatót, Budapesten.

Ez, mint mondta, az egyetlen szakkiállítás kézműves fagylaltok témában az Alpoktól északra. A kiállítás ideje alatt a fagylaltkészítők, mesterek, cukrászdák, kávézók, kávéházak tulajdonosai nemcsak találkozhatnak, információkat, tapasztalatokat oszthatnak meg egymással, hanem meg is kóstolhatják a legújabb fagylalttrendeket, díszeket, alapanyagokat, kellékeket.

115.000 m2-en lesznek hotel & gasztronómiai szakkiállítók, és a kávésok szomszédságában lesznek a kézműves fagylaltosok, ahol mindenütt kínálják is a legújabb ízeket, valamint egy négy napon át tartó fantasztikus versenyt, a Grand Prix GELATISSIMO-t is ekkor tartják. Amelynek mindegyik napján más-más témában mérik össze tudásukat a világ minden tájáról érkező fagylaltmesterek. Az első nap az eperfagylaltoké, a második a joghurtból készült finomságoké, harmadik napon pedig a mogyoró, mint legfőbb alapanyag jut főszerephez. A legizgalmasabb különben a negyedik, zárónapi versenyprogram lesz, mert akkor rendezik az előző három nap döntősei közt a versenyt, és az kapja a Grand Prix Gelatissimo kupát, aki a döntősök közül a legjobb, legkülönlegesebb mangófagylaltot készíti el.

Az idei fő téma különben a vegán és cukormentes fagylaltkészítési módok, technikák lesznek, mondta el a kiállítási szakember, majd hozzátette, a mai, egészségtudatos tápálálkozási trendekhez igazodva ma már kikerülhetetlen vonal az édes élmények területén is. Itt bio és cukormentes fagylaltok bemutatóira is sor kerül, valamint olyan újfajta ostyákat, önteteket is kóstoltatnak a redezvény vendégeivel, amely mind e koncepció jegyében készült.

A kiállítás fő témái a 2020. évi rendezvényen a következők:

- alapanyagok

- ostyák, öntetek

- fagylaltgépek és berendezések fagylalt laborok (!) számára

- hűtőpultok, vitrinek

- fagylaltlapok, kelyhek, tartozékok

- üzletépítés, berendezés

Február 19-én, a szakkiállítás zárónapján pedig az Intercoppa elnevezésű versenyt rendezik, amelyen a 2020. évi Grand Prix Gelatissimo három napos versenyfolyamának napi győztesei, valamint a korábbi évek díjazott döntősei is részt vesznek. Itt az kapja az idei legnagyobb elsimerést, vagyis a kupát, aki a jövő év egyik nagy fagylaltslágerét, a sörből készült hideg finomságot a legtökéletesebben kínálja majd a nemzetközi tagokból álló zsűrinek, és elnyeri annak tetszését.

Minden további információ a versennyel, és a fagylaltos programfolyammal kapcsolatban, valamint belépő is itt igényelhető.

Tipp az utazáshoz: mivel a kiállítás helyszíne, a Messe Stuttgart csupán néhány percnyi sétára található a város egyetlen repülőterétől, így akár szállásra sem kell költenie a kilátogatónak: reggeli kiérkezéssel, esti hazautazással a program gond nélkül megvalósítható.

 

Forrás: Gelatissimo/Messe Stuttgart


Luxusra vágyik? Vegyen fagylaltot!

Luxusra vágyik? Vegyen fagylaltot! 

A frekventáltabb helyeken 600-650 Ft körül várható egy gombóc fagylalt ára
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
Jön az év első borfesztiválja

Jön az év első borfesztiválja 

Tökéletes közösségi élmény, tökéletes borokkal, tökéletes hangulatban - Április 6-án ismét Winelovers Grand!
Jelnyelven kommunikáló pincérek, Braille-írásos étlap – a Gundel mindenkié

Jelnyelven kommunikáló pincérek, Braille-írásos étlap – a Gundel mindenkié 

Hallás- és látássérültek kapnak mostantól kiemelkedő figyelmet a Gundel étteremben.
Rekordszámú magyar résztvevővel zajlik az idei ProWein

Rekordszámú magyar résztvevővel zajlik az idei ProWein 

Közel 40 borászattal, mind a 6 magyar borrégió képviselteti magát az idei ProWein borszakmai rendezvényen Düsseldorfban.
Alapélelmiszerek, amelyek eltűnnének a méhek segítsége nélkül

Alapélelmiszerek, amelyek eltűnnének a méhek segítsége nélkül 

Ha a méhek eltűnnének a bolygónkról, nem lenne, ami megtermékenyítené a következő növényeket, gyümölcsöket.
Tíz éve Michelin-csillagos a Borkonyha

Tíz éve Michelin-csillagos a Borkonyha 

Nem könnyű megszerezni egy Michelin-csillagot, de megőrizni talán még annál is nagyobb kihívás.
A nőké a főszerep az idei Gourmet fesztiválon

A nőké a főszerep az idei Gourmet fesztiválon 

Több mint 100 kiállítóval, köztük 35 étteremmel és 7 cukrászdával várják a közönséget május 24. és 26. között a Millenárison.
Házi készítésű húsvéti sonka a város tetejéről

Házi készítésű húsvéti sonka a város tetejéről 

Különleges húsvéti meglepetéssel készül az ország legmagasabb pontján frissen megnyílt Virtu étterem séfje, Lendvai Levente.
A magyar Bocuse-csapat két hét múlva az európai döntőn főz

A magyar Bocuse-csapat két hét múlva az európai döntőn főz 

A budapesti SIRHA kiállítás METRO standján meséltek a sajtó képviselőinek, hogyan készülnek a két hét múlva kezdődő európai válogatóra.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.