hirdetés

Sörsiker

Csehország legnevesebb sörversenyén, az európai szinten is az egyik legfontosabb sörös megmérettetésnek számító Arany Sörpecséten bronzérmmel jutalmazták a Szent András Sörfőzde Meggyes Sörét, de az egyik legerősebb kategória döntőseként végzett a főzde bécsi ászok söre, az Óarany is.

hirdetés

A szakmai kóstoláson alapuló nemzetközi versenyen a magyar indulók közül egyedül a Szent András Sörfőzde tért haza díjjal, de döntőbe került a Jászapáti Guri Sörfőzde Meggyes söre is.

A békésszentandrásiak mellett többek között olyan nagyüzemek is felvonultak, mint a Staropramen, a Bernard, a Krušovice, a Carlsberg és a Heineken, valamint a Primátor, a Holba, és a nemrég újraindult legendás Ceské Krumlov is.

Az idén a csehországi Ceske Budejovice-ben - korábban Taborban - megrendezett "A" kategóriás sörversenyen a többségében cseh, német és lengyel indulók között, a magyar versenyzők közül egyedül a Szent András Sörfőzdének sikerült díjra váltania nevezését.

De nagy eredmény az is, hogy a főzde bécsi ászok (vienna lager) söre, az Óarany döntősként végzett a verseny egyik legerősebb mezőnyében. A fesztivál legrangosabbnak számító díját, az 2017-es Arany Pecsétet a Mayzus, a Český Krumlov és a Nová Sladovna sörfőzde vehette át.

Idén február 13. és 18. között rendezték meg a neves európai sörversenyt, az Arany Sörpecsét 2017-et. A fesztivál jellegű verseny presztízsét az is jelzi, hogy évről évre egyre több főzde egyre több sörrel száll versenybe a díjakért: idén húsz országból, közel kétszáz sörfőzde több mint 1000 sörrel nevezett. A verseny különböző kategóriáiban összesen 95 díjat osztott ki a szakmai zsűri. A csehországi megmérettetést évről évre egyre jelentősebb nemzetközi érdeklődés mellett rendezik meg, amit az is jelez, hogy a hagyományosan erős - cseh, belga és német - versenyzők mellett már megjelentek a kazah, orosz, norvég és japán főzdék is söreikkel.

(forrás: Vendég&Hotel Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai