Számos díjnyertes étterem a Torkos Csütörtök listáján

Hamarosan itt a Torkos Csütörtök, melyre már több mint félezer vendéglátóhely jelentkezett. Az éttermi regisztráció 2016. február 9-én, 18 órakor zárul, így vélhetően még ennél is több étterem közül választhatnak a torkoskodni vágyó vendégek. A 11. Torkos Csütörtökre jelentkező vendéglátóhelyek listáján számos díjnyertes étterem is szerepel: a Magyar Turizmus Zrt. Magyar Turizmus Minőségi Díjjal, illetve Rozmaring díjjal kitüntetett partnerei közül több is megtalálható a torkoscsutortok.itthon.hu oldalon szereplő étteremkeresőben.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az MT Zrt. 2015-ös online felmérése alapján az éttermek 95%-a számolt be az évszakhoz képest kedvezőbb vendégforgalomról, illetve – az 50%-os kedvezmény dacára – a felmérésben részt vevők 87,3%-ánál alakult a bevétel is kedvezőbben ezen a napon, mint az akció nélkül alakult volna. A tavalyi évben több mintegy 110 ezer vendég torkoskodott ezen a napon a csatlakozó éttermekben.

Az étteremtulajdonosok túlnyomó többsége tehát kedvező forgalmi adatokról és a vendégek pozitív visszajelzéseiről számolt be. A résztvevők nagy része hamar felismerte az akcióban rejlő promóciós és marketinglehetőségeket: az extra vendégkör, a teltház és a Torkos Csütörtökkel járó médiaérdeklődés hosszú távon megtérülő befektetés.

Nem csak a vendégek, hanem a kampányhoz kapcsolódó vendéglátóhelyek is kedvezményekben részesülnek a Torkos Csütörtököt megelőző hetekben, napokban. A csatlakozó nagykereskedelmi partnerekről és a kedvezmények mértékéről a torkoscsutortok.itthon.hu oldalon a „Beszállítói kedvezmények” menüpont alatt tájékozódhatnak, ahol a cégnév és a logó mellett a biztosított kedvezmény mértéke és időtartama is megtalálható. Érdemes tehát akár beszállítóként is csatlakozni az akcióhoz.

Az akció hivatalos weboldalán folyamatosan frissül az éttermek listája az online étteremkeresőben, amely angol nyelven is elérhető a gotohungary.com oldalon.

Az idei évben is számos neves, kiváló étterem csatlakozott az akcióhoz, köztük többen nyerték el korábban a Magyar Turizmus Zrt. Magyar Turizmus Minőségi Díját is.

A Magyar Turizmus Minőségi Díj önkéntes jelentkezésen alapuló tanúsító rendszer, amely a – termékek és szolgáltatások minősége iránt elkötelezett – turisztikai vállalkozások, éttermek és szállodák részére biztosít magas színvonalú, európai minőségirányítási elvek alapján működő minősítési lehetőséget. A Q logó bizalmi jel a turizmusban. A díjazott étterem/szálloda szolgáltatásai és kínált termékei megfelelnek mind a vállalkozás kategóriájának, mind pedig a Minőségi Díj speciális követelmény-rendszerének. A program segíti a szolgáltatókat minőségi munkájukban és igazodási pontokat kínál a minőségfejlesztéshez.

A Torkos Csütörtök akcióban 2016-ban résztvevő Q logós éttermek listája:

· Ambrózia Étterem, Kazincbarcika
· Colorado Étterem - Aquaworld Resort Budapest, Budapest
· Barack Bár és Étterem, Barack Thermal Hotel & Spa, Tiszakécske
· Barátság Gyógyszálló Étterme, Hajdúszoboszló
· Mandala Étterem - Hotel Caramell, Bük - Bükfürdő
· Hotel Kumánia Étterme, Kisújszállás
· Kakukk Étterem és Panzió, Nyírbátor
· Lázár Lovaspark, Domony - Domonyvölgy
· Napsugár Étterem - Liget Wellness és Konferencia Hotel Étterme, Szarvas
· Nimród*** Bioszálloda és Bioétterem, Karcag
· Novo2, Novotel Szeged, Szeged · Olive's étterem, Radisson Blu Béke Hotel, Budapest
· Zsolnay Kávéház, Radisson Blu Béke Hotel, Budapest
· Szalajka Liget Hotel Étterme, Szilvásvárad
· Tanyacsárda Étterem, Lajosmizse
· Duna Étterem, Thermal Hotel Visegrád, Visegrád
· Vadvirág Étterem, Kozárd

A gasztronómiai élményt a jó ételek mellett a vendéglátóhelyek környezete is növeli. A Torkos Csütörtökre regisztráltak listájából szebbnél szebb – Rozmaring díjas – étterem közül is lehet válogatni. A Magyar Turizmus Zrt. által alapított Rozmaring díjat azok a vendéglátóegységek kaphatják, amelyek esztétikus, virágos környezetükre nagy gondot fordítanak. Turisztikai régiónként évente egy-egy étterem részesülhet ilyen elismerésben.

A Torkos Csütörtök akcióban 2016-ban résztvevő Rozmaring díjas éttermek listája:
· Piroska Csárda és Fogadó, Siófok
· Kistücsök Étterem, Balatonszemes
· Somogy Kertje üdülőfalu, Bonnya
· Hajdú étterem, Hajdúböszörmény
· Zsálya Étterem, Eger
· Ambrózia Étterem, Kazincbarcika
· Tanyacsárda, Lajosmizse
· Sümegi Várcsárda, Sümeg
· Fűzfa Pihenőpark, Poroszló

Először 2006-ban szervezte meg az MT Zrt. a Torkos Csütörtök néven ismertté vált éttermi akciót. A néphagyomány szerint Torkos Csütörtökön – annak ellenére, hogy a húsvéti 40 napos böjt kezdetét jelentő hamvazó szerdát követően ünnepeljük – ismét szabad volt húst fogyasztani a farsangi maradékok elfogyasztása céljából is.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai

Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai 

A két borválogatás ezúttal az olasz Veneto, illetve a magyar Villány lankáin termett szőlőkből készült.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.