Szavazzon az év vécéjére!

Sok díjat kiosztottak már a vendéglátás területén az utóbbi években. Mértékadó lehet a Michelin vagy a Gault Millau, és még számtalan toplista Magyarország legjobb éttermeiről, séfjeiről vagy a legmenőbb street food kajákról. De vajon lehet-e magyar gasztroforradalomról beszélni anélkül, hogy díjaznánk az éttermi mosdókat? A Malackaraj célja az éttermi mosdók színvonalának emelése és a jó példák támogatása, így kiosztják az Ariston 2015 Éttermi Mosdója Díjat, melyet a szakmai zsűri – Péter Anna, Malackaraj blogger, Jókuti András, Világevő blogger, Vágó Réka formatervező és Vajda Péter étteremkritikus – mellett a közönség is értékel majd. Keresik továbbá a Legmenőbb Éttermi Pelenkázót is. Ennek kiválasztásakor a zsűri is kiegészül majd Dénes Dóra újságíróval.

Vajon milyen elvárásoknak kell megfelelnie a legjobb éttermi mosdónak? Mi számít leginkább? A hangulat, a forma, a harmónia vagy pont annak ellenkezője? Egy biztos, soha nem szabad lebecsülni egy illemhelyiség milyenségét! Gondoljunk csak bele, hiába nyújt egy étterem utánozhatatlan kulináris élvezeteket, hiába töltjük az időnket a legjobb barátainkkal a kedvenc helyünkön, ha belépve a mosdóba, valami nem stimmel. Egy rossz világítás, egy túl vékony wc papír és egy hiányos szappantartó nagyon sokat ronthat az élményen. Az illemhelyiségnek elsősorban tisztának és praktikusnak, másodsorban viszont stílusosnak, eredetinek és jól tervezettnek kell lennie ahhoz, hogy még ez a helyiség is hozzáadjon az éttermi élményekhez. Két fogás közt ugyanis nem mindegy, hol pihenünk meg, és hol készítjük el azt a bizonyos selfiet a tükörben.

Május elején elindult az Ariston 2015 Éttermi Mosdója pályázat akkreditációs időszaka, ahol vendéglátóipari egységek mosdóit lehetett nevezni a rangos díjra. Többek között az Emil, a Kiosk, a Babel, a Déryné, a Spíler, a Borkonyha vagy az idén megnyílt Merciano Bar és a Bestia mosdója is verseng a szakmai zsűri és a közönség kegyeiért. A zsűri névsora igen impozáns, a hazai vendéglátáshoz és designhoz maximálisan értő tagokból áll: Péter Anna a Malackaraj szerzője, Jókuti András a Világevő bloggere, Vágó Réka formatervező és Vajda Péter étteremkritikus. Ők keresik 2015 legjobb éttermi mosdóját, melynek díjazottjai az extra lapos designnal rendelkező Ariston Velis Plus 80 vízmelegítőt, valamint Ecobug készletet nyerhetnek.

A közönségdíjat az Ecobug támogatásával osztják ki, és a Malackaraj Facebook oldalán található albumba töltik fel, itt lehet leadni kedvencünkre szavazatunkat május 27-e és június 21-e között.

Az album elérhetősége: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1092778554072787.1073741831.128877243796261&type=1

A hivatalos eredményhirdetésre és díjátadásra június végén kerül sor. A közönségdíjra szavazók között a közönségdíjas étteremben elfogyasztható kétszemélyes vacsorát sorsolnak majd ki.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.