hirdetés

Százból tíz munkavállalót tudnak megtartani a vendéglátásban idehaza

Budapesti és külföldi vendéglátósokkal készített interjút a koronavírus alatti működésükről az RTL Klub Fókusz című műsora. Kiss Attila budapesti üzemeltető elmondása szerint száz emberből tízet tudott megtartani, ugyanakkor Berlinben is üzemeltet egy vendéglátóhelyet, ahonnan szinte senkit nem kellett elküldenie.

hirdetés

Állítása szerint Németországban a korlátozások bejelentése után pár nappal már a vállalkozók számláján volt az állami támogatás, míg Magyarországon jóval később jelentették be, hogy egyáltalán hogyan támogatnák a vendéglátósokat.

A Las Vegan's tulajdonosai elmondták, hogy egyelőre azzal küzdenek, hogy legalább nullára ki tudjanak jönni, profitot csak nyártól vagy ősztől remélnek.

Több éve üzemeltet egy franciaországi éttermet Horváth Zoltán, a járvány alatt viszont legtöbb dolgozója az ételkiszállításban segít. Közölte, hogy a francia állam az összes vendéglátó egységet egységesen havonta tízezer euróval támogatja függetlenül a forgalmuktól.

Magyarországon a bezárni kényszerült vendéglátósok ágazati bértámogatásra jogosultak. A dolgozók járvány előtti bruttó bérének 50 százalékára nyújt az állam támogatást. Ez havonta legfeljebb bruttó 251 500 forint lehet - írja az Index.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Gondolt már arra, hogy idén - főleg előszezon idején - a már beoltott nyugdíjas korosztály mentheti meg éttermében/szálláshelyén az újranyitás kezdeti időszakát?

Kiadónk társoldalai