hirdetés

Szekszárdon készülnek a legjobb kékfrankosok

Szekszárd és Tolna elverte a mezőnyt a Borászportál kékfrankos vaktesztjén. A dobogóra csak ezekről a borvidékeinkről kerültek fel borok, egyébként pedig Villány, Eger mellett egy felvidéki és egy burgenlandi tétel jutott be a top 10-be.

hirdetés

Ha április, akkor kékfrankos! Ennek megfelelően a Borászportál is megtartotta aktuális tesztjét, amelyben a lap összesen 48 kékfrankos bort kóstolt meg a meghívott vendégekkel, méghozzá vakteszt keretében. A kóstolóra április 10-én került sor, a portál jól bevált teszthelyszínén, az Andante Borpatikában, ahol ezúttal 18 szakmabeli mustrálta végig Magyarország kékfrankosait, de érkeztek borok Burgenlandból és a Felvidékről is. A teszt során használt Stölzle poharakat a Csonkagroup biztosította.

Szokás szerint a résztvevők előbb két csoportban kóstolták és értékelték a poharukba kerülő tételeket, 100 pontos rendszerben, az évjárat ismerete mellett. A pontok összesítése után kialakult legjobb tíz tételt a legvégén pedig Toronyi Zsuzsa és Ercsey Dániel vezetésével a csúcs-zsűri újra kóstolta, így alakult ki a végső sorrend.

Legjobban Szekszárd szerepelt: a legjobb tízbe három kékfrankos is bekerült onnan, és emellett a Tolnai borvidékről is beért az élmezőnybe kettő tétel. A top 10-be Villányból kettő, a Felvidékről, Egerből és Burgenlandból egy-egy kékfrankos jutott be.

    Takler Pince Görögszói Kékfrankos 2011 - 87,4 pont   
    Prantner Ferenc Pincészete-Kékfrankos 2012 - 85,9 pont
    Grál Borpince - Pelzberg Kékfrankos 2011 - 84,8 pont
    Strekov 1075 Kékfrankos 2011 - 84,6 pont
    Vylyan Pincészet Kékfrankos 2012 - 84,3 pont
    Tűzkő Birtok Tűzkő Kékfrankos 2011 - 84,2 pont
    Gajdos Pincészet Egri Kékfrankos 2009 - 83,8 pont
    Bodri Pincészet és Szőlőbirtok Kékfrankos 2011 - 83,4 pont
    Gere Tamás és Zsolt Pincészete Kékfrankos válogatás 2011 - 82,9 pont
    Nador Blaufrankisch 2009 - 82,5 pont

A tesztre beküldött borok kóstolási jegyzeteit (tehát nem csak a győztesekét) itt találjuk, a borok legtöbbje kóstolható lesz április 30-án, a Nagy Kékfrankos Kóstolón, a Boscoloban!

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Tervez-e valamilyen változtatást a továbbiakban, miután bejelentették, hogy márciustól elkezdik kiküldeni a koronavírus elleni védettségről szóló igazolást?

Kiadónk társoldalai