Szentesen készült 2018-ban az Ország Söre

Harmadszor tartották meg az Ország Söre nevű, szakmai kóstolóval egybekötött közönségszavazást, amelyen két kategóriában hirdettek győztest. Az india pale ale sörök között egy szentesi, a „speciality” kategóriában pedig egy citromhéjjal készült savanyú sör győzött.

A Beerselection.hu sörszaküzlet és a Beerporn.hu sörmagazin 2018-ban harmadik alkalommal szervezte meg az Ország Söre szavazást. A verseny két kategóriája a kézműves sörfőzdék között legnépszerűbb india pale ale (IPA) és a sörfőzői kreativitásnak legnagyobb teret adó „speciality” csoport lett, amely kategóriába a különleges, esetenként rendhagyó főzetek kerülhettek.

A mezőny összeállításához a szervezők a magyarországi kézműves sörfőzdéket kérték fel: a hazai kisüzemek kategóriánként 1-1 sörüket jelölhették a versenyre. Összesen 33 sörfőzde vállalkozott a megmérettetésre, akik szakmai szavazatokkal is segítették az Ország Söre kiválasztását.

A közönségszavazásban több mint 1500 sörkedvelő vett részt, akik szavazataiból mindkét kategóriában összeállt a legjobbak listája. A „speciality” sörök közül – azok stílusbeli változatossága miatt – tisztán a közönségszavazatok döntötték el a sorrendet. Ezek alapján a harmadik legnépszerűbb sörspecialitás a Reczer Ser T30 nevű Coffe Milk Stoutja lett, a második helyet a miskolci zip’s sörfőzde Habanero Never Dies nevű, chilis, new england sour pale ale söre szerezte meg, míg a legjobbnak a budapesti Fehér Nyúl Sörfőzde Rafa nevű, laktózzal és citromhéjjal készülő sour pale ale söre bizonyult.

A közönségszavazáson legjobb eredményt szerzett IPA-kat szerdán este, a Beerselection sörszaküzletben, vakkóstolón tartott bírálaton a szakmai zsűri (Reczer Gábor – Reczer Ser, Lados Péter – Yeast Side Sörfőzde, Kelemen Ottó – OK Brewery, Pazinczar Péter – TuffBuzz és Beer Week in Budapest) értékelte.

Harmadik helyezett lett a Mad Scientist Jam 72 IPA-ja, a második helyet a Horizont Sörök Gentle Bastard-ja szerezte meg. A zsűri egyhangú döntése szerint idén a legjobb IPA-nak választott tétel a szentesi Zentus Craft Beer, eredetileg a szegedi Cirmi Gasztrokocsma számára főzött, Tropical Kitty nevű IPA-ja lett.

A zsűri a kóstolást követően kiemelte, hogy a részt vevő sörfőzdék és a közönség szavazatai alapján a döntőig eljutott sörök egyaránt magas minőséget képviseltek, a sörökre adott pontszámok alapján szoros, de egyértelmű végeredmény született.

Az Ország Söre megmérettetésre legközelebb egy év múlva kerül sor, a szervezők ígérete szerint továbbra is igyekeznek a visszajelzések alapján tökéletesíteni a megmérettetés menetét, tovább emelve az Ország Söre díj presztízsét.

Forrás: Élelmiszer Online


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?