Térképre viszik a legjobb balatoni sörlelőhelyeket

A különleges sörök kedvelőinek kedvez az az új online kalauz, amely a legjobb Balaton környéki kisüzemi sörfőzdéket, illetve craft söröket is árusító éttermeket, sörözőket és üzleteket gyűjti össze.

A magyarországi sörkultúra fejlődésével egyre több olyan vendéglátóhely van a Balatonnál is, amelyek a körültekintően megválogatott borkínálat mellett nagy hangsúlyt fektetnek a változatos sörfajták bemutatására.

A Balaton környékén működő sörfőzdék mellett ezeket gyűjti össze a Beerporn.hu sörmagazin szerkesztősége a balatonisorkalauz.beerporn.hu oldalon, ahol részletes bemutatkozó anyagokkal, ismertető írásokkal, illetve a sörkínálat megjelenítésével segítik azokat a tónál nyaraló sörkedvelőket, akik a mindenhol kapható, egyszerűbb láger sörök mellett különleges, helyi főzetekkel is megismerkednének.



A Balatoni Sörkalauz alapítói egész nyáron járják a tópartot, feltérképezve a legjobb sörkínálattal rendelkező helyeket, és megjelenítve őket a térképen, az ott található vendéglátóhelyek száma így folyamatosan bővül majd a következő hetekben – mondta Knap Gábor, a Beerporn.hu főszerkesztője.

A Balatoni Sörkalauz négy kategóriában jelöli a látni- és kóstolnivalókat: szereplenek a térképen a Balaton környéki sörfőzdék, változatos sörkínálatot tartó éttermek és büfék, specifikus rendezvények illetve olyan boltok, amelyekben többféle kisüzemi sör is kapható. A gyűjteményben megtalálható az üzletek részletes sörkínálata, pontos elérhetőségei, nyitva tartása is. A térkép készítői szívesen fogadják a fogyasztók ajánlásait is, illetve azon vendéglátóhelyek és üzletek jelentkezését, amelyek szeretnének belkerülni a kalauzba.

 


Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?