hirdetés

Tízezreket vonzott a bor Egerbe

A XXII. Egri Bikavér Ünnep a város legnagyobb rendezvénye ebben az évben is tízezreket vonzott. 

hirdetés

Az évek során az Egri Bikavér Ünnep több lett egy borgasztronómiai fesztiválnál: baráti társaságok, rég nem látott ismerősök találkozóhelye, családok minden évre tervezett egyik fő nyári programja lett, az Egerbe látogató turisták fontos célpontjává vált. A város ebben a négy napban nem csupán az Érsekkert környékén pezseg kora estétől, a Dobó téren, a várban, a sétálóutcákon és számos helyen is érződik, a fesztiválozók élvezik a hevesi megyeszékhely remek adottságait. A XXII. Egri Bikavér Ünnepre – a korábbi évekhez hasonlóan – idén is nagyon sokan látogattak el, a poháreladásokból, a borászok és az éttermek forgalmából arra lehet következtetni, hogy a négy nap során a rendezvény elérte a 42-45 ezres látogatószámot – értékelte a fesztivált Tarsoly József főszervező. Eger Város Hegybírója külön kiemelte: egyre több külföldi turista jön a városba külön a borünnep miatt – egyebek közt Kanadából, Finnországból, Csehországból, Lengyelországból is jöttek fesztiválozók –, amely azért is fontos, mert így az egri szőlészek és borászok, illetve a borvidék általuk is ismertebb lehet az országhatárokon túl.

Fotó: Egri Bikavér Ünnep FB oldal, Huszár Márk


Az Egri Bikavér Ünnep a helyi borászok és szőlészek számára azért is kiemelt esemény, mert itt jelentik be, kik lettek az előző év legjobb szőlő- és bortermelői. Kiderült: Tóth Ferenc pincészete kapta a 2017. év Egri Szőlőtermelője díjat, a 2017. év Egri Bortermelője díjat pedig az Orsolya Pince, azaz Turcsek Orsolya és Tarnóczi Zoltán nyerte. Az év Borgasztronómusa elismerést a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség éttermi alelnöke, Barabás Zoltán vehette át. Az idei borünnep legjobb Egri Bikavére a St. Andrea Pincészet Merengő Egri Bikavér Grand Superior 2015-ös évjárata lett.

A fesztivál egyik jeles eseménye volt, hogy 2012. után ismét új tagokkal bővülhetett az Egri Bikavér Lovagrend. A szombati ünnepélyes szertartáson dr. Lőrinc György borász, Tamás Zoltán szállodaigazgató és Tarsoly József, Eger Város Hegybírója tette le az esküt és került be az illusztris társaságba.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai