Több mint száz bort kóstolhatunk a Magyar Borok Bálján

A bál immár 12. alkalommal, több mint 100 kóstolható hazai borral, top séfek által összeállított menüvel és gazdag programkínálattal várja a borok és a gasztronómia rajongóit.

A hazai báli szezon egyik legszínvonalasabb társasági eseménye a Winelovers szervezésében február 25-én a Corinthia Grand Hotel Royal szállodában kerül megrendezésre.

Az idei Magyar Borok Bálja több szempontból is különleges élményt ígér 350 vendégének. A bál tematikája az eddigieknél is hangsúlyosabban épül a borra: a menüt az ország hat borvidékét képviselő borsorhoz álmodta meg a négy top séf (Tiago Sabarigo főséf – Costes Downtown; Bolyki Péter konyhafőnök – Corinthia Hotel Brasserie & Atrium; Janek Gábor konyhafőnök – Budai Gesztenyés Nagyvendéglő; Farkas Vilmos cukrász – Zila Kávéház - Krisztina Cukrászda és Étterem), és további 100 bor lesz szabadon kóstolható a bál időtartama alatt.

A kínálat szinte az összes hazai borvidéket és borstílust bemutatja csúcsborászatok, jól ismert nagy nevek és és feltörekvő kisebb pincészetek borain keresztül. A bál háziasszonya az ország egyik legnépszerűbb műsorvezetője, Ördög Nóra; a vacsora alatt Liszkay Mihály, a monoszlói Liszkay Borkúria tulajdonosa és igazgatója játszik zongorán, majd fellép Nyáry Károly zongoraművész-énekes önálló produkcióval és előadóművész lányaival , Alizzal és Edittel közösen is; a tánc előtti bemelegítés felelőse a „swing hercege”, Gájer Bálint Fonogram-díjas énekes. A nyitó keringőt a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatói táncolják, a parkettre pedig a Night Cruisers Band csábítja a bálozókat. A programot divatbemutató, kaszinó, kávébár, szivarsarok és a kiállító partnerek standjai színesítik.

A Magyar Borok Bálja méltó környezetet biztosít a Gál Tibor Emlékdíj átadására. 2014-től az emblematikus egri borász tiszteletére alapított díjat az Év Bortermelői és Borászok Borászai által javasolt, a nagyközönség által megválasztott tehetséges, feltörekvő borász kapja. A több, mint tízezer szavazat alapján az első három helyezett 2017-ben Hernyák Tamás (Hernyák Birtok, Etyek), Juhász Ádám (Juhász Testvérek Pincészete, Eger) és Varkoly Ádám (Árpád-hegy Pince, Tokaj). A Magyar Borok Bálján kiderül, hogy közülük ki kapja meg idén a Gál Tibor Emlékdíjat.

Forrás: Vendég&Hotel Online


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.