Tulajdonost vált a Centrál Kávéház

Húsz év után tulajdonost vált a Belváros egyik patinás vendégváróhelye. És mi köze mindehhez a közelben lévő, most épülő Matild palotának?

Új korszak kezdődik a kultikus kávéház történetében, nemzetközi tapasztalattal rendelkező szakembergárda veszi át a Centrál Kávéházat. Az új tulajdonosok várakozással tekintenek a jövőbe, mely a hagyományokra épülő megújulást rejti magában.

Közel 20 év után, augusztus 1-jétől új tulajdonosa van a Centrál Kávéháznak. A szakembercsoport számára, akik Budapest egyik kiemelt beruházásának, a high-end luxury kategóriájú Matild palota tulajdonosi körének nemzetközi tapasztalatait hozzák magukkal, hatalmas büszkeséget és örömet jelent a megszületett megállapodás. A következő időszak lehetőséget ad szerepet vállalni egy 131 éves legenda újragondolásában, amelynek keretében számos, a múlt értékeit őrző és tiszteletben tartó, de a kor elvárásainak megfelelő fejlesztés várható.

A vezetők új szakmai stáb bevonásával, olyan koncepciót alkottak, amellyel a legmagasabb szintre emelhetik a hagyományos, történelmi kávéházak életstílusából fakadó értékeket. A Somody Imre által 1997-ben vásárolt kávéházat a felújítást követően, 2000-ben nyitották meg újra. A magas színvonalú vendéglátás mindvégig a kávéház védjegye maradt, egyre nagyobb hangsúlyt fektettek a gasztronómiai minőségre, továbbá a nemzetközi közönség kiszolgálására. Az új stáb a kávéház előző tulajdonosa által megalapozott hírnévre épít, és a mai trendeknek megfelelő újításokkal fűszerezve kívánja a Centrál Kávéházat ismét Budapest meghatározó város-, kultúr, valamint gasztrotörténeti helyszínévé tenni.


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?