hirdetés

Ugorjon fejest a II. Bormedencébe!

50 kiállító, 14 történelmi régió, 150+ tétel, 2+1 mesterkurzus.

hirdetés

"A Borra, magyar! egyesület és Kárpát-medencei partnerszervezetei évek óta tevékenykednek a Kárpát-medencei magyar-magyar kapcsolatokért, illetve a Kárpát-medencei magyar borkultúra népszerűsítéséért. Partnerszervezeteinkkel 2017 decemberében szerveztük meg első alkalommal a BORmedence – borok, ízek, élmények a Kárpát-medencéből borkultúra eseményt, idén pedig immár második alkalommal kerül megrendezésre a határtalan Kárpát-medencei (bor)kultúra ünnepe, ez alkalommal a Magyar Nemzeti Múzeumban, október 27-én, 14-22 óra között.

Pár érdekesség a rendezvényről:

- Idén is sétálókóstoló tartunk, közel 50 kiállító közreműködésével - közel fele-fele arányban anyaországi és határon túli meghívottakkal, a Kárpát-medence legtöbb régiója bemutatkozik.

- A tavaly megkezdett szokás szerint idén meghívunk egy-egy anyaországi és egy határon túli községet vagy régiót mint a rendezvény díszvendégeit. 2018-ben díszvendégeink a kárpátaljai Bereg-vidék és a Balaton-felvidéki Badacsony és Szent György-hegy lesznek. Ez nem csak a borok terén, de muzsikaszóban (például Szarka Gyula (Ghymes együttes)

– Felvidék/Szent György-hegy), illetve gasztronómiában, agrártermékek bemutatkozásában is megmutatkozik.

- A BORmedence programsorozat részeként pedig elkészül az idei évtől kezdve a Kárpát-medence bora©, mely a Kárpát-medence legtöbb történelmi bortermő vidékéről érkező, kiemelkedő borászok hagyományos fajtákból való borainak felhasználásával készülő közösségi bor lesz. 2018-ban olaszrizling-furmint házasítás, Balaton-felvidéki stílusban – egy jó ivású bor, elegáns hordóhasználattal.

(forrás: Vendég & Hotel)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai