Új trendek, régi kapcsolatok és profi rendezés helyszíne volt az idei Sirha kiállítás

Csütörtökön zárult a Sirha Budapest, Kelet-Közép Európa legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítása a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ területén. Aki megtekintette, saját maga is tapasztalhatta, mennyire profi és magas szintű volt az idei rendezvény.

A Sirha Budapest az élelmiszeripar, szálloda- és vendéglátóipar, sütő- és cukrászipar, csomagolóipar és gasztronómia régiós szakkiállítása. A mostani rendezvény bebizonyította, hogy mekkora az igény a személyes találkozókra az üzleti életben, és mennyire számít, hogy ilyen rangos rendezvénynek ad otthont a Hungexpo kétévenként. A látogatók az idei háromnapos budapesti találkozó színvonalát a milánói hasonló témájú nagyrendezvénnyel teszik egy szintre. 

 

A régió legnagyobb szakkiállításává nőtte ki magát

A koronavírus-járvány ennek a szektornak minden szereplőjét nehézségek elé állította: az éttermek, boltok, vállalkozások bezárása és a közétkeztetés átmeneti szüneteltetése új kihívásokat teremtett, de az ágazat túlélte és folyamatosan nyitnak a fejlesztések felé.

A jelen lévő beszállítók egyértelműen elmondták, hogy az elmúlt időszakban alapvetően a közétkeztetés "mentette meg" az ágazatot, hiszen az ország területén lévő éttermek, szálláshelyek többsége kisebb-nagyobb megszakításokkal szinte két éven keresztül zárva volt, vagy olyan megszorításokkal üzemelhettek, amelyek mind a vendégfogadások számát csökkentette.

 

Az élelmiszeripari szakkiállításon 16 ország háromszáz kiállítója, három napon át, három pavilonban minegy 30 ezer négyzetméteren mutatta be termékeit, szolgáltatásait, fejlesztéseit. A szakma megítélése szerint a Sirha Budapest mára egyértelműen a régió legnagyobb szakkiállítása lett, ahol lehetőség van arra, hogy a résztvevők megosszák egymással tapasztalataikat és jó gyakorlataikat a járvány utáni újraindulásról. Átfogó és innovatív megoldást nyújtanak a pékségek, éttermek, cukrászatok, hotelek és csomagolóipari cégek igényeire szabva, emellett a legújabb trendek és innovációk is bemutatkoznak a kiállításon.

Mindenütt kóstoltattak, az ízélmény volt idén a prioritás

A kiállítás legtöbb standja nem csak a szemnek szólt. A látnivalókon túl az ízélmények is domináltak, hiszen a gasztronómiáról nem csak beszélni kell, hanem kóstolni is. Egyre többen döntöttek úgy, hogy nem hagyományos módon mutatják be a termékpalettájukat.

Igazán fantasztikus kóstolóhely lett - az idei Sirha egyik nagykedvenc találkozóhelye - az Unilever Food Solutions (Ufs) standja, ahol tehetséges szakácsok egy igazán kreatív séf, Várszegi Zsolt irányításával, végtelen energiával, és ötlettel valamint különlegesen emlékezetes ízvilággal ötvözte alkottak a három napon át különböző, négy fogásos menüket - a hozzájuk látogató szakma nagy örömére.

x x x

Nyilván érkeznek majd a hihetetlenül magas látogatószámokról az adatok a szervezőktől a zárást követően, de egyelőre még ennek hiányában is megállapíthatjuk: a Sirha Budapest kihagyhatatlan annak, aki ma a gasztronómia résztvevője, kedvelője vagy csupán követni szeretné a világ meghatározó trendjeit, a legújabb technológiákat, innovációkat a vendégeket kiszolgáló vendéglátóegységek és a közüzemi étkeztetés területén.

Forrás: Turizmus Online


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.