Vacsorázzunk a Ferrari főhadiszállásán

(MTI) - Munkaértekezletre és vacsorára is bérbe vehető a Ferrari egykori központja és az olasz sajtó szerint nem is kerül sokba azon a széken ülni, mely egykor Enzo Ferrarié volt.

Modena városának közelében megnyitotta kapuit a Fiorano autópálya közepén található Ferrari-ház. Az ágaskodó lóról az egész világon ismert autó névadójának, Enzo Ferrarinak (1898-1988) az 1972-ben épített főhadiszállásáról van szó. Ez az épület szentély, a Ferrari-történelem fontos darabja - írta az olasz sajtó. Az angolul Drake-nek (Sárkánynak) hívott Enzo Ferrari maga rendezte be az őt, munkatársait és az autóversenyzőket évtizedeken át vendégül látó házat, amely irodaként működött és pihenést is nyújtott.
Az épületben a mai napig minden úgy maradt, ahogyan Ferrari idejében volt. Írósztalok, díványok, serlegek, a pilótákkal készült és a falakon sorakozó fényképek kivétel nélkül páratlan ereklyéknek számítanak - hangsúlyozták az olasz újságok. A múzeumépület egyik szárnyát adják bérbe az eredeti bútorokkal. Egész napra vagy egy estére, maximum tizenöt főnek, 2750 euróba kerül. vagyis olcsóbb mint egy olasz luxusétterem.
Ha ugyanennyire híres, de még szebb helyre vágyna valaki, kiadó Franco Zeffirelli egykori villája is a Nápolytól délre levő Positano tengerpartján, ahol a nyolcvannyolc éves művész a hatvanas években nyaralt. A szintén rendező Luchino Visconti (1906-1976) La Colombaia (Galambdúc) nevű villájából Capri-szigetén szálloda lett. (MTI)


Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?