hirdetés

Vagyonkezelésre és médiareklámra cserélte a fánkbizniszt Vajna Tímea

A koronavírus-járvány bedöntötte a fánkos bizniszt, de a cég ezzel nem szűnt meg. A régi-új tulajdonos építőipari vállalkozássá változtatta azt. Eközben Vajna Tímea új vizek felé evezett a fánkozóból való kiszállás után - írja testvérlapunk, az mfor.hu.

hirdetés

Nagyjából másfél hónappal a koronavírus-járvány hazai megjelenése után lehúzta a rolót Vajna Tímea fánkos üzlete, a Mr.Funk. Erről a közösségi oldalain tájékoztatta a rajongókat a celeb. Mint írta, nem tudják tovább életben tartani az üzletet. Gyerekbútorokat, lekvárokat, egyéb élelmiszereket és tisztálkodási szereket, valamint 300 darab fánkot a Heim Pál Gyermekkórháznak ajánlottak fel.

A számok alapján azonban a koronavírus-járvány az utolsó csepp lehetett a pohárban, hiszen a gazdálkodási adatok alapján nem lehet azt mondani, hogy a fánkozó megtalálta volna a helyét a piacon. A Mr.Funk Kft. 2016-os megalapítása óta veszteségesen működött, és ezen az sem tudott segíteni, hogy 2018-ban Vajna Tímea és üzlettársa, Gomez Norbert felvásárolta a legnépszerűbb budapesti fánkozót, a Donut Library-t és három egységből álló hálózatát.

A fánkozót üzemeltető céget a 2020. áprilisban eldöntött bezárás ellenére sem szüntette meg Andy Vajna özvegye. A cég 2020. szeptemberéig maradt a Beauty Enterprises Hungary Rendezvényszervező Kft. többségi tulajdonában (kisebbségi, 8,27 százaléknyi tulajdonrésze volt Gomez Norbertnek). Mivel azonban Vajna Tímea szépségversenyekre kitalált cége időközben megszűnt, pontosabban beolvadt az AV Investments Kft.-be, papíron tulajdonosváltáson ment át a fánkozós cég. De maradt a néhai Andy Vajna alkotta céghálóban.

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook
 

Ám amiatt, hogy a fánkozó megszűnt és nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, Vajna Tímea - pontosabban a tulajdonában lévő AV Investments - tavaly nyáron kiszállt a cégből, tulajdonrészét pedig a kisebbségi tulajdonosnak, Gomez Norbertnek adta el.

Gomez a tulajdonszerzéssel párhuzamosan teljesen új profilt adott a cégnek. Erről a cég új neve is egyértelműen árulkodik, hiszen Mr.Funk Vendéglátó Kft.-ről Mr.Funk Építő és Szolgáltató Kft.-re változtatta azt. A Régiposta utcai székhelyről a VIII. kerületi Jázmin utcába költöztette a céget és a profilváltás jegyében új tevékenységi köröket is bejegyeztetett az új tulajdonos.

A társaság cégkivonata alapján a főtevékenység kenyér-, pékáru-, édesség-kiskereskedelem helyett lakó- és nem lakóépület építése lett. A korábbi tevékenységi körök megtartása mellett több, építőiparral kapcsolatosat is felvett, így például

    az építési terület előkészítését,
    vízi létesítmény építését,
    a folyadék szállítására szolgáló közmű építését,
    a híd, alagút építését
    és az elektromos, híradás-technikai célú közmű építését is.

Mindössze pár hét telt el azután, hogy Vajna Tímea AV Investments Kft.-je eladta a Mr.Funkban lévő többségi tulajdonrészét, alapított egy teljesen új társaságot. Szintén az AV Investments Kft. közbeiktatásával. Az értékesítés július elsején történt, július 26-án pedig 3 millió forintos törzstőkével megalapította a Sola Art Kft.-t, amit a cégbíróság augusztus 12-én jegyzett be.

A cég főtevékenysége vagyonkezelés, de mellette

    reklámügynöki tevékenységgel,
    PR, kommunikációval,
    és médiareklámmal is foglalkozhat a cégkivonat szerint.

A cég ügyvezetője az a Kovács Andrea Mária lett, aki Vajna Tímea más érdekeltségeinek is operatív irányításáért felelős. Ügyvezetője a BUNO Kft.-nek, az AV Investments Kft.-nek és a Goal Film Kft.-nek is.

(forrás: mfor.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit gondol, hogy lehetne Budapest turizmusát fellendíteni?

Partnerünk