Valamikor ennek is be kellett következnie: itt az okostányér

Egy tányér 199 dollárért és még csak nem is porcelán? Ez éppenséggel a SmartPlate, vagyis az első Bluetooth-technológiával ellátott tányér a piacon. 

Mintha már nem csatlakozna így is annyi mindenünk az internethez – jegyzi meg jogosan a The Daily Meal. Ez a tányér ugyanakkor nem Angry Birds-özéshez van – konkrétan kalóriaszámlálás a feladata. A SmartPlate azonnal regisztrál és kielemez mindent, amit csak eszünk. A tányér digitális mérlegként is funkcionál, és így ki tudjuk számítani, hogy ugyan mennyi kalória is lappangott abban az ominózus húspogácsában (illetve hány gramm fehérje, nátrium, zsír, stb.).

Az edény egyelőre még nem létezik, ám a közeljövőben megvalósulhat. A kütyüre már csaknem 20 000 dollárt gyűjtöttek a Kickstarteren, és a feltalálók 2016 júniusára már piacra is szeretnének vele lépni.

„Miközben növekszünk, a fogyasztók visszajelzéseinek felhasználásával a SmartPlate is egyre okosabb lesz” – mondta a CNBC-nek Anthony Ortiz, a tányér mögött álló Fitly alapítója és vezérigazgatója. – „Ami a korlátokat illeti, a SmartPlate maga nem mikrózható. Van mindamellett egy mikrózható fedél, amit az étel felmelegítéséhez alkalmazni lehet.”

A tányér természetesen az okostelefonunkkal is fel tudja venni a kapcsolatot, ahol pontosan nyomon követhetjük, és egy digitális “étrendnaplóba” táplálhatjuk, amit eszünk. A fitt jövő elkezdődött!


Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám


Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?