Van még mit tanulni az immunerősítésről

Egészségtudatosan élsz, figyelsz a vitaminpótlásra, a táplálkozásra, esetleg immunerősítőt is szedsz? Mindez nem elég - derült ki az Ipsos és a Zewa® legfrissebb közös reprezentatív kutatásából. A vírusok, fertőzések száma ezek mellett is magas a magyar családokban.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ősszel támogassuk a szervezetet

Egy 600 fős felmérés a kisgyermekes anyukák körében rávilágít az őszi-téli megbetegedések gyakoriságára és ezek megelőzésének lehetséges alternatíváira. A kutatásból kiderült, hogy a magyar családok körében nagyon fontos a gyermek immunrendszerének erősítése, szinte 100 százalékuk kiemelten fontosnak tartja annak normál működésen felüli támogatását. Elsősorban az ősz az az évszak, amikor az immunrendszer erősítését időszerűnek tartják az anyukák. A gyermek közösségbe kerülése mindig kihívások elé állítja a szervezetet.

A megkérdezettek több mint fele szerint leginkább ősszel szükséges az immunerősítésre odafigyelni, további háromtizedük azonban úgy véli, hogy elsődlegesen télen elengedhetetlen az immunrendszer támogatása. Minden hatodik válaszadó nem tudott dönteni, ők minden évszakot egyformán kiemeltnek tartanak ebből a szempontból. Ez utóbbi szám azonban nagyon kevés. „Jó lenne, ha a szülők egész évben odafigyelnének a betegségek megelőzésére. A kutatásból az is kiderült, hogy az anyukák a kezdődő tüneteknél még nem viszik el gyermeküket szakemberhez.

Friss zöldség és gyümölcs

Én azt mondom, mindig forduljunk orvoshoz, amikor bizonytalanok vagyunk, nincs buta vagy felesleges kérdés. Inkább ezerszer feleslegesen, mint egyszer későn. Ugyanakkor rendkívül fontos az egészséges táplálkozás, a szabad levegőn töltött idő és a testmozgás” – mondta Dr. Gyarmati Andrea gyermekorvos. Az immunerősítés elsődleges, természetes eszköze a zöldség és a gyümölcs fogyasztása. Majdnem minden szülő, a megkérdezettek 96%-a – évszaktól függetlenül – ad zöldséget, gyümölcsöt gyermekének és a vitaminok szedése is rendkívül népszerű, bár utóbbi a már említett kiemelt időszakban. A C-, D- és multivitamin adása is általánosan elterjedt, azonban a homeopátiás készítmények, a gyógynövények, vagy egyéb természetes kivonatok alkalmazása inkább időszakosan vagy kúraszerűen jellemző.

Le a textilzsebkendővel!

A válaszadók csaknem felének környezetében még ma is használnak hagyományos, textil zsebkendőt, ami meglepő, hiszen ez nem éppen a higiénikus megoldások közé tartozik, főleg ha az egészség megőrzéséről beszélünk - ennek használata sajnos kitűnő lehetőséget ad a vírusos és bakteriális fertőzések terjedésére.

A kapott válaszok alapján az anyukák közel 80%-a nyitott az újdonságokra, innovációra, hiszen rendszeresen, vagy alkalmanként használnak antibakteriális és fertőtlenítő hatású termékeket - legyen szó törlőkendőről vagy kézfertőtlenítő gélről. A családok csupán kevesebb, mint egytizedében nem volt az elmúlt egy évben vírusos megbetegedés. Jellemzően az esetek 57%-ánál 1-2 megbetegedés volt a válaszadó közvetlen családjában, további 34%-nál pedig még ennél is gyakrabban fordult elő valamilyen infekció. Hogyan lehet, hogy a tudatos immunerősítés mellett, mégis ilyen magas a megbetegedések száma?

Forrás: Vendég&Hotel Online


Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.