hirdetés

Vége az éttermekben az idegesítő szörcsölésnek!

Egy japán kollégiumi tanuló olyan szívószálat fejleszt, amellyel poharunk kiürülése után nem kell hangos szörcsögéssel idegesítenünk a környezetünket.

hirdetés

Az autóriasztókat leszámítva kevés idegesítőbb zaj létezik, mint a poharakban rekedt utolsó cseppek felszívását övező hanghatás. Éppen ezt a bosszantó, akusztikus kísérőjelenséget számolhatja fel egyszer és mindenkorra egy japán tanuló nesztelen szívószála.  

A Rocket News 24 szerint korszakalkotó találmányával Kotaro Takahashi egészen a Kyotói Egyetem éves Diákprojektek a Kreativitás Fejlesztéséért (Student Projects for the Enhancement of Creativity – SPEC) nevű programjának döntőjéig eljutott.

Az ötletgazda állítólag már számos, különböző belső felületű prototípust kipróbált.

Takahashi mindamellett még tovább dolgozik a projekten, mivel fokozott szívással még a legújabb modellekből is ki lehet csikarni némi enervált zörejeket.

A feltaláló azt reméli, hogy egy, a SPEC keretében összeszedett, akár 4400 dolláros hozzájárulással még szofisztikáltabb hangdetektorokat és kamerákat vásárolhat a tökéletesen hangtalan modell megalkotásához.

Amennyiben ez sikerül, Takahashi világszerte forgalomba kívánja hozni a szívókát. Szurkoljunk neki!

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hazánk július 1-jétől a többi tagállamhoz hasonlóan szabad beutazást biztosít az uniós COVID-igazolással érkező külföldieknek. Ön szerint ez elindíthatja a nyárra a beutazást?

Kiadónk társoldalai