Versenyfőzés sztárokkal a METRO-val

A METRO Gasztroakadémia látványkonyhája rendszeresen ad otthon a legkülönfélébb gasztro eseményeknek, ezúttal az áruházlánc receptversenyének győztesei főzhettek együtt az akadémia neves séfjei mellett ismert közéleti személyiségekkel.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egy hónap állt a METRO vásárlóinak rendelkezésére, hogy szó szerint kisüssenek valamit, hiszen november utolsó napján a legjobbak komoly megmérettetésen bizonyíthatták, hogy ők a legkreatívabbak.  Az előzőleg begyűjtött anyagokból szakmai zsűri választotta ki a legígéretesebbeket, de a végső döntéshez a résztvevőknek a helyszínen is be kellett mutatni a konyhai ismereteiket. A versenyzők egy-egy híresség személyében partnert is kaptak maguk mellé a főzőversenyen. A párosok mindent beleadtak, hogy ők vigyék haza az értékes nyereményeket, köztük a minőségi konyhai gépeket, illetve egy gourmet képzést a METRO Gasztroakadémián.

A kiválasztott receptek tulajdonosai olyan népszerű közéleti személyiségekkel főzhettek együtt, mint Hajdú Steve, Keleti Andrea, Csomor Csilla, Nyári Dia, Vágó Piros, Kovács Katalin, Lajsz András vagy Bencsik Emerencia. Az elkészült fogásokat pedig Bernáth József, számos külföldi Michelin-csillagos étterem korábbi séfje, Gálicz István, a METRO Gasztroakadémia séfje, valamint Vidák Zoltán, a METRO Gasztroakadémia vendégoktatója értékelte.


Az esemény végére 8 nagyszerű fogás került az asztalra, így például Lajsz András és Fábián Richárd tárkonyos pulykakrémlevese, Hajdú Steve és Juhász Áron pulykahúslevese, vagy Kovács Katalin és Németh Lajos almás-gyömbéres céklakrémlevese. A zsűri értékelte még Bencsik Emerencia és Ölveczky Sebestyén ízletes rose kacsamellét, amelyet csicsókapürével, savanyított sütőtökgolyókkal és kakukkfüves jus-vel tálaltak. Egy fenséges zöldséges kacsás rizs is készült, pankómorzsás sertéskarajjal, wasabis borsópürével és savanyított gombával Nyári Diának és Posta Lucának köszönhetően, Csomor Csilla és Sajó Attila csapata egy ízletes crème brulée-vel kápráztatta el a séfeket, Keleti Andrea és Muszta Anna pedig egy kávés-meggyes képviselőfánkkal készült.

Végül a Vágó Piros és Varga Zoltán páros főztje bizonyult a legjobbnak. Az első helyezett háromfogásos menüben olyan különlegességeket kóstolhatott a zsűri, mint az almás ciderleves darált pulykahúsos batyuval, darált karajból készült húsgombóc céklapiskótával és sütőtök pürével, valamint desszertnek fehércsokoládés panna cotta-t, sűrűre főzött kávéöntettel.

Forrás: Élelmiszer Online


Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.