hirdetés

Vulkanikus csúcstalálkozó Budapesten

November 30. és december 1. között a margitszigeti Holdudvar ad otthont Európa első vulkanikus csúcstalálkozójának. A GoVulcanic-en egy időben, egy helyen találkozhatnak a borok, a geológia, az ásványok és a gasztronómia rajongói. 

hirdetés

Ismeretterjesztés, nem borfesztivál

A világ minden részéről érkező vulkanikus borok kóstolóját az ország vezető geológusainak és vulkanológusainak előadásai, valamint ásvány és kőzetkiállítás színesíti. A szervezők célja ugyanis, hogy a hazai boros- és gasztro fesztiválkultúrát továbbgondolva tömegrendezvény helyett az ismeretterjesztésre, a borok termőhelyeinek bemutatására és azok geo-tudományos hátterére ugyanakkora hangsúlyt fektessenek, mint magukra a borokra. 

Fekete Béla Somlón

A 40-nél is több magyar, mátrai, tokaji, somlói, bükki, ménesi és szerémségi termelő bora mellett különleges tájakról érkeznek majd a tételek, a kaliforniai Obszidián-hegytől kezdve az Azori-szigeteken át egészen Santorini és az Etna lejtőiről. Az előadók, akik két napig szemináriumokon és ún. gyorskóstolókon mutatják be a borokat: Herczeg Ágnes nemzetközi borszakértő,  John Szabó torontói mester - sommelier, a Vulkanikus Borok c. könyv írója, Elizabeth Gabay Master of Wine, Alder Yarrow San Francisco-i borszakíró, Adam Gollner Montreal-i újságíró, Roland Velich osztrák borász, David Moore londoni étteremtulajdonos és BBC szaktanácsadó, Sue Tolson borszakíró, Ripka Gergely a Tokaj Guide írója, Takács Lajos, Árvay János és Balogh Zoltán borászok. A GoVolcanic minden ízében nemzetközi esemény, a programok angol- és magyar nyelvűek, vegyesen. 

Az esemény Magyarországon egy kevéssé ismert, ún. jegyváltásos rendszerben, egy szekción belül összesen 5 órán át látogatható. A GoVolcanic teljes, 2 napos programja összesen 59 programelemet tartalmaz, ezeket célszerű a weblapon szekciónként szűrni.

További információ: https://2019.govolcanic.com/

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei év hátralévő részét?

Kiadónk társoldalai