hirdetés

Zalakarosi séf és sárvári mixer sikere

Negyedik alkalommal rendezte meg a Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesület valamint a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Zala megyei régiója a Szabó Levente Emlékversenyt.

hirdetés

A séfek mellett hagyományosan a mixerek is összemérték tudásukat, két fordulóban döntve el, ki a legjobb koktélművész.
A séfek – az általános gyakorlattól eltérően – úgynevezett szakácspárbaj rendszerben küzdöttek, azaz a kétállásos konyhában párokba sorsolva készítették el ételeiket. A „szokásos” szakácsversenyektől eltérően a versenyzők rendelkezésére nem állt több óra, hogy tálaljanak, mindössze 35 perc alatt kellett a prezentálni a zsűrinek (Nemeskövi Dénes Venesz díjas Mesterszakács, Ferenczi István Venesz díjas Mesterszakács, Hargitai György Mesterszakács) a fogásokat. További nehezítésként a párok által felhasználandó hús alapanyagot csak közvetlenül a kezdés előtt sorsolták ki, és a szervezők valamennyi duónak három meglepetés alapanyaggal is kedveskedtek, amit be kellett építeni a receptúrába.
A séfekkel párhuzamosan ”Kreatív Koktél Klub 2013” versenyen küzdöttek a bartenderek, akik délelőtti fordulóban a Világszövetség versenyszabályai szerint, fűszerekkel készült fantázia italt készítettek, délután pedig a leghíresebb magyar likőrből, Unicumból készült koktél volt a feladat. A kötetlen, laza hangulatú versenyen a résztvevők és a közönség hangulatát fokozta, hogy a második fordulóban a bartenderek jelmezbe bújva teljesítették a feladatot, hol gésaként, hol fekete mixerként rázva a shakert.
A szakácsok versenyét végül Balogh Gábor, a zalakarosi Hunguest Hotel Damona séfje nyerte, aki a döntőben a nagykanizsai Dianiska Dániellel mérhette össze tudását. A harmadik helyen Kiss Krisztián, a budapesti Garibaldi Bisztro konyhafőnöke végzett. A mixerek között fűszeres likőr kategóriában a sárvári Németh Balázs, Unicum kategóriában az Ausztriában dolgozó Franek György győzött. Az összetett győztes a szintén sárvári Csébich Krisztián lett.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit gondol, a határzár valóban egy hónapig tart?

Kiadónk társoldalai