hirdetés

Zöldkérdés, újrahasznosítás, fair trade minősítés, biokávék ára és helye a piacon

Pannon Kávé sorozatunkban abban segít, hogy beavassuk a kávézók vezetőit és a kávégépek kezelőit, mitől lesz olyan a kávé, hogy újra és újra visszatérjen a vendég.

(X)

hirdetés

Zöldelkötelezettség. Arra törekszünk, hogy a legkisebb ökológiai lábnyomot hagyjuk működésünk során. Az alapanyagok minden esetben adalékanyagoktól és mesterséges ízfokozótól mentesek, folyamatosan cseréljük a műanyag kiegészítőinket (például elviteles pohár, keverőpálca) egyéb környezetbarát megoldásokra.

Biokávé. Jelenleg nincs és a közeljövőben nem is tervezzünk ilyen jellegű termék piacra dobását. Úgy gondoljuk, hogy a környezettudatos termelés, az ökogazdálkodás jóval fontosabb, mint maga a biominősítés. A vegyszermentes termelés csak egy dolog, ennél lényegesebb, hogy a kávé egy növény, amelynek megvannak a szükséges érési fázisai: a természetes növekedést tiszteletben kell tartanunk, a külső beavatkozást kerülni kell. A kínálatunkban lévő kávék eredete egytől egyig visszakövethető, így biztosak lehetünk a természetes eljárások betartásában.

Újrahasznosítható kapszulák. Ez nagyon jó és szükséges irány a fenntarthatóság szempontjából. Szerencsére a legnagyobb cégek is felismerték a fontosságát, így a jövőben még fajsúlyosabb szerepe lesz, már csak azért is, mert felmérések bizonyítják, hogy a vásárlóknak is fontos az újrahasznosíthatóság.

Hazai kereslet. Nem érzékelünk jelentős keresletnövekedést a korábbi időszakokhoz képest, fontosabbnak tartjuk a „fair trade” minősítést, azaz a méltányos kereskedelmet. Ez egy olyan kezdeményezés, amely jelentősen csökkentette a kávétermelők anyagi kiszolgáltatottságát a nagy kávéfelvásárló cégek ellenében.

Árképzés. A biokávék esetében több tényezőnek is meg kell felelni a termelés során. Ezek olyan tényezők, amelyek nehezebbé teszik a hosszú távú, nagy tételben történő termelést, emiatt az ár is magasabb. Például tilos vegyszert használni vagy genetikailag manipulálni a fejlődést és a közvetlen, a termelésben részt nem vevő környezetet is óvni, művelni kell. Sokszor kézi munkaerő kell a betakarításhoz (a környezet megóvása érdekében), ami szintén növeli a költségeket.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai