hirdetés

Zwack: visszaesés

A Zwack Unicum Nyrt. bruttó árbevétele 20,4 milliárd forint volt a 2020-2021-es üzleti évének első háromnegyed évben, ami 9,5 százalékos csökkenés az egy évvel korábbihoz képest, közölte a vállalat.

hirdetés

Kiemelték: tavaly április 1. és december 31. között a társaság nettó értékesítése 10,9 milliárd forintot tett ki, amely 7,8 százalékkal alacsonyabb a bázisidőszakhoz képest. 

Forrás: pinterest.com
Forrás: pinterest.com

A beszámoló szerint a Zwack Unicum adózott eredménye április-decemberben 1,8 milliárd forintot tett ki, ami 5,8 százalékos mínuszt jelent az egy évvel korábbihoz viszonyítva.
A társaság belföldi árbevételének a felét a gasztronómiai ág adja, amely a járvány miatt tavasszal és novemberben is leállt, ugyanakkor az április-júniusi drasztikus, 24 százalékos visszaesés után október-decemberben mérsékeltebb, 5 százalékos volt az árbevétel-csökkenés - derül ki a jelentésből. Július-szeptemberben a belföldi árbevétel 0,9 százalékos növekedést könyvelt el a beszámoló szerint.
A Zwack Unicum részvényeit a BÉT-en a prémium kategóriában jegyzik, szerdán a vállalat papírjai 16 600 forinton zártak. Az elmúlt egy évben a legmagasabb áron 17 700 forinton kereskedtek a társaság papírjaival, legkevesebbet pedig 14 800 forintot fizettek részvényenként a befektetők.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei év hátralévő részét?

Kiadónk társoldalai