hirdetés

8 hónap eredményei - itt a friss TrendRiport!

Az árbevétel növekedést produkált, azonban a tavalyi szárnyalás lendülete úgy tűnik, alább hagyott. A továbbiakben a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének legfrissebb TrendRiportja olvasható.

hirdetés

Augusztusban a szállodai vendégéjszakák száma országos szinten 1,3%-kal nőtt. Ezen belül a belföldiek 0,8%-kal, a külföldiek 1,9%-kal meghaladták a bázist. A kereslet szerény növekedése ellenére a hotelek havi árbevétele országos szinten 8,1%-kal, Budapesten 7,5%-kal, a fővároson kívüli hotelekben 8,6%-kal, a balatoni régióban 9,2%-kal nagyobb volt a 2018 évinél. A forgalom növekedése döntően az átlag szobaár 9%-os emelkedésének tulajdonítható.

Augusztus végéig országos szinten a belföldi vendégéjszakák száma 0,3%-kal, a külföldiké csupán 0,1%-kal múlta felül a tavalyit.

A belföldi vendégéjszakák számának szerény, 0,3%-os növekedése ellenére január – augusztus között a szép kártya forgalom 36%-kal, augusztusban kirobbanóan, 66,3%-kal volt nagyobb a 2018 hasonló időszakában elértnél.

Az első nyolc hónapban a 10 legnagyobb beutazó piacunkról növekedés mutatkozott romániából (+6,5%), az egyesült királyságból (+5%), az usa-ból (+4,5%), lengyelországból (+2,5%), oroszországból (+1,9%), izraelből (+1,7%), és csehországból (+1,4%). Visszaesés történt olaszországból (-8,4%), németországból (-6,2%) és ausztriából (-4,1%).

A magyarországi szállodákban jelentkező külföldi vendégéjszakák 77%-a európából, 13,5%-a ázsiából, 8,1%-a amerikából, 1,4%-a ausztráliából és afrikából érkezett. Az európai országokból 0,7%, az európai unióból 1,6% volt a vendégéjszakák számának csökkenése. Ezzel szemben ázsiából 4,9% volt a növekedés. Ez főleg a 20%-os dél - koreai bővülésnek köszönhető.

Augusztus végéig a szállodai kategóriák között revparban – egy kiadható szobára jutó bruttó szobaárbevétel – országos szinten a 4*-os hotelek teljesítettek a legjobban (15.749 ft) +11,5% növekedéssel

Január – augusztus között a szállodai vendégéjszakák száma 5 régióban nőtt, 4 régióban csökkent.

Az első hét hónapban Magyarországon összesen 8 új szálloda nyílt  972 szobával, Budapesten 6 szálloda (Meininger hotel, Mystery hotel, Hilton Garden Inn, Párisi Udvar, Monastery Hotel, Barceló Hotel, T62 hotel) a fővároson kívül 1 szálloda (Donautica étterem és hotel, Fadd-dombori) 17 szobával.

Bővebb információkat a csatolt PDF fájlban olvashatnak!

hirdetés

Letölthető fájlok

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Bízik a turizmus Húsvétkor történő hazai újraindulásában? És működőképes lesz akkor a vállalkozása?

Kiadónk társoldalai