Egyrészt a legelső Hotelstars minősítést is pont egy Hunguest ház nyerte: a tapolcai Hotel Pelion. Másrészt a március 5-i ünnepélyes védjegyátadáson jelentette be az NGM turisztikáért felelős helyettes államtitkár asszonya, dr. Horváth Viktória, hogy vége a türelmi időnek, mostantól nem lehet büntetlenül csillagokat használni olyan házaknál, ahol nem nyerték el a nemzeti védjegyként is jegyzett Hotelstars Union (HU) nemzetközi minősítést.
Az ünnepélyes védjegytábla átadón először Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára a HU kapcsán elmondta, hogy a minősítési rendszert négyévente felülvizsgálják, és e revízió része az a most induló, európai szintű online piackutatás, amelynek során azt vizsgálják: Mit vár el a vendég egy szállodától? A válaszok kiértékelése alapján változtatnak, módosítanak majd a minősítési rendszeren – de ez persze még a jövő zenéje, hiszen a kérdések feltöltése a netre csak a napokban történt meg.
Dr. Horváth Viktória, az ágazatért felelős szakember épp ezen ünnepélyes alkalommal jelentette be, hogy nincs tovább: akinek nincs minősítése – nem használhat ezentúl büntetlenül csillagot. Majd kifejtette, hogy hamarosan leülnek a fogyasztóvédelmi hatóság vezetőivel egyeztetni: miképp is történjék a csillaghasználat jogos vs. jogtalan használatának ellenőrzése? Hülvely István, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója a védjegytábla ünnepélyes átvételét követően ennek kapcsán megjegyezte, egyszerű a megoldás, hiszen nem kell más majd az ellenőrzéshez, mint egy szék és egy komputer világhálóval – ugyanis minden hazai szálloda jelzi honlapján, ha HU minősítési védjeggyel rendelkezik. És ezzel kapcsolatban még hozzátette, cége részéről nagyon is örül a szigorításnak, mert már idáig is sokat szenvedtek attól, hogy a besorolási rendszert sokan figyelmen kívül hagyva, kontrollálatlanul kontárkodtak a vendégszerzés terén.
A háromszázadik átadásánál elfogyott a türelem
Hajdúszoboszlón, a Fekete Gyula által vezetett négycsillagos ház, a Hunguest Hotel Aqua-Sol kapta a háromszázadik Hotelstars védjegytáblát, és a hír két szempontból is érdekes.
Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!
2024. április 22. 15:30
A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként
A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek
A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak
A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand
Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának
Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe
A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja
LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye
Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest
A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá
Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
Interjú
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”
A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban
A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk
Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.